Cargando Cullera TV
Ajuda al Projecte CTV!
Estàs a:

COL·LECTIUS - Cullera Laica

Cullera Laica
C/ Sant LLorenç, 12 - 46400 - Cullera
Contacte: Pepe
Email: correu@culleralaica.org
Telf: 676 262 332
President Joan Baptista Malonda Grau
CULLERA LAICA TORNA A PROGRAMAR LA RUTA LAICA
2015-04-16 17:17:00 - Cullera Laica
Está publicació es pot Llegir CULLERA LAICA TORNA A PROGRAMAR LA RUTA LAICA
Una excursió per la ciutat pels llocs emblemàtics per al laicisme
Per tercer any consecutiu, l’associació Cullera Laica ha tornat a organitzar la «ruta laica», una visita guiada als llocs de Cullera relacionats amb la llibertat de pensament, com la «Casa de Palomes», l’Escolaica o l’antic cementiri civil, entre d’altres. Seguint la pauta de les ocasions anteriors, la ruta laica està programada per al dissabte anterior al tancament de les Festes Majors, que este any cau el 18 d’abril. Com a novetat, en esta edició la ruta conclourà en l’exposició de béns patrimonials culturals sobre Cullera i la llibertat de pensament que l’entitat ha instal.lat en un local del Passeig Dr. Alemany.
Més ...
CEDIT A CULLERA LAICA UN MAPA DE 1584 DEL REGNE DE VALÈNCIA
2015-03-06 10:24:00 - Cullera Laica
Está publicació es pot Llegir CEDIT A CULLERA LAICA UN MAPA DE 1584 DEL REGNE DE VALÈNCIA
Cullera Laica comptarà amb un exemplar original del primer mapa imprés del Regne de València, de 1584.
Un veí de Cullera ha adquirit i ha cedit a Cullera Laica un exemplar original de la primera edició del primer mapa imprés del Regne de València, de l’any 1584. El mapa prové del Theatrum Orbis Terrarum d’Abraham Ortelius, considerat com el primer Atles modern del món; en concret, de l’Additamentum d’eixe any, un suplement amb els nous mapes que es van imprimir per a complementar l’atles ja editat. La làmina medix 53 x 42 cm., està impresa a dues cares, una amb el mapa i l’altra amb una descripció en llatí, i es troba en excel∙lent estat de conservació.

El mapa, junt a altres valuoses peces, podrà vore’s en l’exposició de béns patrimonials culturals que Cullera Laica està preparant per a les properes Festes Majors.

Més ...
CULLERA LAICA DIFON LA FIGURA DE ARIZO PRIMER DIRECTOR DE L'ESCOLAICA
2014-11-20 14:16:00 - Cullera Laica
Está publicació es pot Llegir CULLERA LAICA DIFON LA FIGURA DE ARIZO PRIMER DIRECTOR DE L'ESCOLAICA
Demà divendres a les 19 hores Cullera Laica organitza una taula redona per conéixer més a fons la vida del que va ser el primer director de l'Escolaica de Cullera, serà a este mateix centre educatiu
Més ...
CULLERA LAICA, HOMENATGE AL 1ER DIRECTOR DE L'ESCOLAICA RAFAEL ARIZO
2014-11-12 19:28:00 - Cullera Laica
Está publicació es pot Llegir CULLERA LAICA, HOMENATGE AL 1ER DIRECTOR DE L'ESCOLAICA RAFAEL ARIZO
L’acte tindrà lloc el divendres 21 de novembre a les 19:00 h. a l’Escolaica. En el transcurs del mateix es mostrarà el retrat de Rafael Arizo pintat per José Mongrell, una obra d’art pràcticament desconeguda, ara en possessió de Cullera Laica.

Cullera Laica en la seua darrera assemblea va aprovar la iniciativa d’organitzar un acte al voltant de la figura de Rafael Arizo Aparici, insigne mestre, i primer director de l’escola laica de Cullera (L’Escolaica), durant 1907-1911. L’acte tindrà lloc el divendres 21 de novembre a les 19:00 h. a l’Escolaica. En el transcurs del mateix es mostrarà el retrat de Rafael Arizo pintat per José Mongrell, una obra d’art pràcticament desconeguda, ara en possessió de Cullera Laica. La proposta comptarà amb Joan Baptista Malonda (coautor del llibre de l’Escolaica i coneixedor de la figura de Rafael Arizo Aparici), Wilson Ferrús (autor d’un treball específic sobre Rafael Arizo Aparici), i Rafael Arizo Marín (nét de Rafael Arizo Aparici) qui ha donat a Cullera Laica un lot de fotografies i documents d’ell.

 

Més ...
PATRIMONI CULTURAL DE L'ASSOCIACIÓ CULLERA LAICA
2014-09-23 10:03:00 - Cullera Laica
Está publicació es pot Llegir PATRIMONI CULTURAL DE L'ASSOCIACIÓ CULLERA LAICA
El patrimoni cultural de l’associació Cullera Laica està constituit pel conjunt dels béns materials amb valor immaterial en possessió de l’associació Cullera Laica. A continuació segueix una relació amb una breu descripció d’estos béns, disposats per ordre cronològic de data de possessió per Cullera Laica
Patrimoni cultural Cullera Laica (punxa per accedir)
Més ...
CULLERA LAICA COMPRA EL RETRAT DEL PRIMER DIRECTOR DE L'ESCOLAICA
2014-09-04 09:02:00 - Cullera Laica
Está publicació es pot Llegir CULLERA LAICA COMPRA EL RETRAT DEL PRIMER DIRECTOR DE L'ESCOLAICA
Un grup de socis i directius de Cullera Laica han comprat per a posar a disposició d’esta associació un retrat de Rafael Arizo Aparici, destacat mestre i director de l’Escolaica històrica de Cullera entre 1907 i 1911, pintat per José Mongrell i Torrent (València, 1870-Barcelona, 1937)
Es tracta d’un retrat de Rafael Arizo, el primer director de l’Escolaica

El retrat medix 40 x 30 cm. aprox., té un marc de 70 x 60 cm. aprox., està firmat en el marge superior dret pel pintor i es troba en molt bon estat de conservació. El quadro ha sigut comprat a un nét de Rafael Arizo, a qui va arribar per transmissió familiar de pares a fills. El mateix nét, fa uns dies, va donar a Cullera Laica un xicotet lot de documents, fotografies i objectes que conservava del seu iaio; que a més de ser un dels noms propis en la història de l’educació a València, va ser maçó i cunyat de Ricardo Samper, President del Govern d’Espanya en 1934.

Cullera Laica agraïx i es congratula d’esta valuosa adquisició, per tractar-se del retrat de la persona a qui la Lliga de l’Ensenyança va confiar la direcció de l’escola laica de Cullera, i per haver-lo realitzat un artista cotitzat en les galeries d’art.

Este és el tercer bé patrimonial cultural que entrarà en Cullera Laica en el que va d’any. Al gener, va ser el retrat del filantrop Agustín Olivert Arlandis que estava a la Casa de Palomes, trobat en una altra població i adquirit per l’Associació; a l’abril, la biblioteca del lliurepensador Agustín Costa Font, donada a l’Associació pels seus hereus actuals; i ara, el retrat d’Arizo pintat per Mongrell.

Cullera Laica, 3 de setembre de 2014
Més ...
CULLERA LAICA DEMANA AL CONSISITORI EL RECONEIXEMENT D'AGUSTI OLIVERT
2014-07-15 20:31:00 - Cullera Laica
Está publicació es pot Llegir CULLERA LAICA DEMANA AL CONSISITORI EL RECONEIXEMENT D'AGUSTI OLIVERT
Cullera Laica presenta dos sol∙licituds a l’Ajuntament, sobre el reconeixement institucional d’Agustí Olivert i sobre l’ús de la “Casa de Palomes”
La setmana passada, l’associació Cullera Laica va presentar a l’Ajuntament de Cullera un escrit dirigit a l'alcalde Ernesto Sanjuan amb dues sol∙licituds. La primera, que estime la pertinència d’anomenar a Agustín Olivert Arlandis “Fill Predilecte de Cullera” a títol pòstum; i la segona, que destine la casa llegada al municipi de Cullera per Agustín Olivert Arlandis (la popularment coneguda com “Casa de Palomes”) exclusivament a activitats que estiguen en plena conformitat amb la voluntat del llegador. La sol∙licitud anava acompanyada d’una transcripció d’un panegíric de l’època i d’una còpìa del reportatge de Pepi Bohigues-Levante-EMV del passat mes de maig. Una còpia de la instància es va remetre a cada grup polític municipal. Amb esta doble sol∙licitud, Cullera Laica fa efectives dos de les tres iniciatives que foren presentades en l’acte d’homenatge a Agustín Olivert Arlandis del passat mes d’abril. La tercera, relativa a la cessió del retrat recuperat per Cullera Laica a favor de l’Ajuntament de Cullera, encara no ha tingut curs.
Més ...
CULLERA LAICA PARTICIPA EN LA I FIRA LITERÀRIA I MUSICAL
2014-05-30 11:29:00 - Cullera Laica
Está publicació es pot Llegir CULLERA LAICA PARTICIPA EN LA I FIRA LITERÀRIA I MUSICAL
Esta associació comptarà amb estand propi a la fira que se celebra este cap de setmana
Dissabte 31 de maig i diumente 1 de juny, d’11 a 14 i de 17 a 21 h., al Mercat de Cullera, l’associació Cullera Laica participarà amb un estand en la “I Fira Literària i Musical” que organitza l’associació k-lidoscopi. A l’estand de Cullera Laica hi haurà publicacions i produccions de Cullera Laica, d’Europa Laica, de la Fundació Ferrer i Guàrdia, de Gonzalo Puente Ojea i de membres de Cullera Laica. En total, més de 50 llibres i publicacions diverses que es podran adquirir per les persones assistents. A més, hi haurà una vitrina amb una mostra de llibres de la biblioteca d’Agustí Costa Font recentment donada a Cullera Laica.
Més ...
NOU ÈXIT DE LA RUTA LAICA PER CULLERA
2014-05-05 09:44:00 - Cullera Laica
Está publicació es pot Llegir NOU ÈXIT DE LA RUTA LAICA PER CULLERA
Cada any per festes s'organitza esta iniciativa turística i cultural
Els participants, que han omplit l'autobús disposat a l'efecte, han visitat els llocs de Cullera coneguts relacionats amb la llibertat de pensament, com la Casa de Palomes, l'antic cementeri civil, l'Escolaica, la Penyeta del moro (des del Passeig marítim), la Plaça de la Sal o el Saló de Plens de l'Ajuntament, i han conegut personatges com Agustí Costa, Agustí i Lamberto Olivert, Amelia Jover, Juan Garcés, Juan Sapiña i Maria Camilleri, i entitats com el Casino Republicà, la revista Sucrona, la Biblioteca Popular o l'Ajuntament de la II República.
Més ...
CULLERA LAICA ORGANITZA UNA NOVA EDICIÓ DE LA RUTA LAICA
2014-04-22 20:20:00 - Cullera Laica
Está publicació es pot Llegir CULLERA LAICA ORGANITZA UNA NOVA EDICIÓ DE LA RUTA LAICA
Cullera Laica ha programat diferents actes culturals que se celebraran en la setmana de festes en #cullera. El 30 d'abril es durà a terme un homenentge a Agustín Olivert i per al dissabte 3 de maig s'ha previst una nova edició de la ruta laica.

Pràcticament des de la seua fundació, l’associació Cullera Laica ha vingut realitzant actes culturals amb motiu de les Festes Majors de Cullera. Per a les festes d’enguany, Cullera Laica vol recordar i homenatjar a Agustín Olivert Arlandis (1855-1927); sens dubte, una de les persones més insignes de Cullera i a qui el poble més agraït pot estar, tant pel seu llegat material com per l’immaterial. El lema de l’acte, “Agustín Olivert Arlandis (1855-1927): un home, un exemple”, està basat en el títol d’un panegíric d’autor desconegut que el diari El Pueblo va publicar en portada pocs dies després de la defunció del filàntrop cullerenc. L’acte, que pretenem que siga molt esmerat i amé, inclourà una projecció audiovisual sobre la Cullera què va conèixer Agustí Olivert Arlandis, parlaments sobre la seua vida i obra, lectura d’alguns fragments d’escrits seus, recitat de poemes dedicats pel seu germà Lamberto, interpretació de música selecta (cançons i instrumental) relacionada d’alguna manera amb ell, i una recreació del panegíric que dóna nom a l’acte. (Al menys, en tot això estem treballant en el moment d’escriure esta ressenya). L’acte està programat per al 30 d’abril (dimecres) a les 19:30 hores, al Saló d’Actes del Conservatori Professional de Música “Rafael Taléns” de Cullera. Entrada lliure. Tres dies després, dissabte 3 de maig, tindrà lloc una nova edició de la “ruta laica”: una visita guiada als llocs de Cullera relacionats amb el laïcisme o llibertat de pensament, com la Casa de Palomes, L’Escolaica o l’antic cementeri civil, entre altres. En efecte, l’èxit que va tindre la ruta laica en les festes de l’any passat, ens ha animat ha organitzar-la novament. L’eixida serà des de la parada d’autobusos de la Rambla Sant Isidre. Part del recorregut es farà en autobús i part a peu. Cada participant podrà recollir un dossier de la ruta laica. Venda anticipada de tíckets a la Casa de la Cultura.

 

Més ...
Veure Anteriors
Actualitat | Informació | Televisió Cullera | Noticies | Col·lectius | Opinió