Cargando Cullera TV
Ajuda al Projecte CTV!
Estàs a:

COL·LECTIUS - Grup Obert:Comunitat Aprenentatge Escolaica.

Grup Obert:Comunitat Aprenentatge Escolaica.
Placa Andres Piles s\n - 46400 - Cullera
Contacte: Ruben Perez
Email: grupobertescolaica@gmail.com
Telf: 96- 1720534
EDUCAR SENSE VIOLÈNCIA, UNA PRIORITAT DE LA COMUNITAT DE L'ESCOLAICA
2015-05-28 22:21:00 - Grup Obert:Comunitat Aprenentatge Escolaica.
Está publicació es pot Llegir EDUCAR SENSE VIOLÈNCIA, UNA PRIORITAT DE LA COMUNITAT DE L'ESCOLAICA
Durant aquest curs, s'han prioritzat alguns somnis, entre ells de convivència, com ara, el fet de millorar la convivència i treballar junts alumnat i professors i d'esta forma aplicar el model de prevenció i resolució de conflictes, per aconseguir una escola sense violència.
L'Escolaica el passat divendres 22 de maig va celebrar la 1a assemblea general amb alumnat, famílies, professorat, monitors, i persones de la comunitat d'aprenentatge. Durant aquest curs, s'han prioritzat alguns somnis, entre ells de convivència, com ara, el fet de millorar la convivència i treballar junts alumnat i professors i d'esta forma aplicar el model de prevenció i resolució de conflictes, per aconseguir una escola sense violència. A principi de curs, la comissió mixta de convivència (formada per alumnat de tercer cicle, famílies i professorat), va decidir posar en marxa l'Actuació d'Èxit, model dialògic de prevenció i resolució de conflictes. L'objectiu és arribar a una norma consensuada per tota la Comunitat Educativa, que siga per a tots i de tots. Per a això, es va iniciar un procés d'assemblees, que la comissió mixta va acompanyar, i en el qual es va preguntar allò que més preocupava respecte a la convivència. El que més es repetia és que "uns manen sobre altres". Per això la comissió mixta de convivència, després de debatre a partir de les veus de la comunitat, va traure la proposta de norma: No vull que decideixes per mi. A l'assemblea es van escoltar veus que ens ajuden diàriament a construir una escola i una educació millor per als nostres fills i filles. A més, a més es van explicar tots els passos a seguir en el pròxim curs, i la importància que siga una transformació profunda, que toque les bases de la nostra socialització. Per a això la proposta de norma, es debatrà en assemblees el curs vinent, es deliberarà i s'anirà perfilant fins que s'arribe a una norma definitiva. També es va decidir la conseqüència, i una vegada que la norma estiga decidida, qualsevol persona de la comunitat educativa podrà intervindre davant el seu incompliment. Tot aquest procés anirà acompanyat de formació rigorosa, amb tertúlies dialògiques, vídeo fòrums, anàlisi de cançons i sèries. Per ultim, es va donar a conéixer el taller es socialització preventiva que es porta fent durant dos anys, per animar que participen més persones. Així, anem construint una escola de valents, on rebutgem les relacions de poder i junts anem construint relacions cada vegada més
Més ...
GENT PER CULLERA CELEBRÀ HUI AL RAVAL EL DARRER ACTE DE CAMPANYA
2015-05-22 13:33:00 - Grup Obert:Comunitat Aprenentatge Escolaica.
Está publicació es pot Llegir GENT PER CULLERA CELEBRÀ HUI AL RAVAL EL DARRER ACTE DE CAMPANYA
L'agrupació Gent per #Cullera tanca hui a les 17'00h la seua campanya electoral al barri del Raval, en una acte que se celebrarà a les 17'00h. En l'acte donaràn a conéixer el seu programa electoral.
L'agrupació Gent per #Cullera tanca hui la seua campanya electoral al barri del Raval, en una acte que se celebrarà a les 17'00h. En l'acte donaràn a conéixer el seu programa electoral.
Més ...
L'ESCOLAICA FARÀ REALITAT EL SEU SOMNI DE CONVIVÈNCIA I VIOLÈNCIA ZERO
2015-05-21 19:04:00 - Grup Obert:Comunitat Aprenentatge Escolaica.
Está publicació es pot Llegir L'ESCOLAICA FARÀ REALITAT EL SEU SOMNI DE CONVIVÈNCIA I VIOLÈNCIA ZERO
Demà el centre de #Cullera a les 16'45h, celebrarà una assemblea amb professorat, alumnat, famílies i voluntariat de la comunitat educativa per a presentar la proposta de norma que ha elaborat la Comissió Mixta de Convivència, basat en un conjunt de somnis al voltant de la convivència i la violència zero

L’Escolaica celebrarà el divendres 22 de maig, en el centre a les 16'45h una assemblea general amb professorat, alumnat, famílies i voluntariat de la comunitat educativa per a presentar la proposta de norma que ha elaborat la Comissió Mixta de Convivència. Aquesta comissió, constituïda per mestres, mares i alumnes s’ha encarregat, durant tot el curs, de posar en marxa l’actuació d’ èxit del Model Dialògic de Prevenció i Resolució de Conflictes. Aquesta actuació també representa la realització d’un conjunt de somnis al voltant de la convivència i de la violència zero des del zero anys. S’han realitzat assemblees en totes les classes des de 3 anys fins a 6é, així com amb famílies i professorat per a debatre què pensem que preocupa més al col·legi. D’ací la Comissió Mixta de Convivència ha extret una proposta de norma que es donarà a conéixer en l’assemblea general del divendres vinent 22 de maig. Aquesta reunió fa part d’aquest procés de democràcia deliberativa que és la base de l’Actuació d’Èxit per a arribar a un consens a través de la reflexió conjunta de tota la Comunitat Educativa de l’Escolaica.

Més ...
GENT PER CULLERA OFERIX DIJOUS UNA XERRADA OBERTA A SANT ANTONI
2015-05-19 19:34:00 - Grup Obert:Comunitat Aprenentatge Escolaica.
Está publicació es pot Llegir GENT PER CULLERA OFERIX DIJOUS UNA XERRADA OBERTA A SANT ANTONI
El proper dijous, 21 de maig, a les 20 hores, Gent per Cullera oferirà una xarrada-col·loqui a la cafeteria Alcalà (zona de Sant Antoni). En aquest acte exposaran les propostes del seu programa i respondran a totes aquelles qüestions que els assistents vulguen plantejar
El proper dijous, 21 de maig, a les 20 hores, Gent per Cullera oferirà una xarrada-col·loqui a la cafeteria Alcalà (zona de Sant Antoni). En aquest acte exposaran les propostes del seu programa i respondran a totes aquelles qüestions que els assistents vulguen plantejar. L’acte estarà obert a tots els veïns i veïnes de Cullera que tinguen interés en conèixer una mica millor l’agrupació Gent per Cullera i donaran la veu a tots els qui hi desitgen intervindre per a efectuar preguntes o exposar la seua opinió als assumptes locals.
Més ...
 L'ESCOLAICA SOMMIARÀ DEMÀ L'ESCOLA QUE DESITGEN TINDRE
2013-12-04 23:31:00 - Grup Obert:Comunitat Aprenentatge Escolaica.
Está publicació es pot Llegir L'ESCOLAICA SOMMIARÀ DEMÀ L'ESCOLA QUE DESITGEN TINDRE
Demà serà l'elecció, després que l'Escolaica ha pres la decisió de transformar el seu centre en una Comunitat d'Aprenentatge. Tots els agents socials somien aquella escola ideal baix el lema "que l'aprenentatge que volem per als nostres fills i filles estiga a l'abast de tots els xiquets
Demà dijous 5 de desembre, alumnat, famílies, professorat i voluntariat de l'Escolaica somniarem l'escola que volem. és una de les fases de transformació en comunitats d'aprenentatge. Després que la comunitat educativa ha pres la decisió de transformar el seu centre en una Comunitat d'Aprenentatge, tots els agents socials (familiars, professorat, alumnat, personal no docent, associacions, entitats) somien aquella escola ideal baix el lema "que l'aprenentatge que volem per als nostres fills i filles estiga a l'abast de totes els xiquets i xiquetes ".
Tota la comunitat pensa i acorda quin model d'escola volen d'acord amb els principis de Comunitats d'Aprenentatge.
Cada escola tria una forma de respresentar els somnis, la nostra ha escollit el conte de Peter Pan. La comissió del somni, formada per familiars i professorat, ha organitzat tota la decoració i moltes famílies han vingut a pintar tots els murals. 
Demà dijous coincideix que és el dia del voluntariat, així que aprofitem per agraïr als més de 140 voluntaris i voluntarias que venen a la nostra escola la seua dedicació i per dedicar-los els nostres millors somnis. Sense ells aquest projecte no existiria. 
A les 15 hores alumnes, familiars, mestres i voluntaris, posarem el nostre somni en un gran barret i anirem llegint alguns d'ells. A partir de les 16.30 hi hauran tallers per a tots en els que l'alumnat podrà gaudir amb els seus familiars. 
Els somnis els classificaran, la comissió del somni, i prioritzaran aquells pels quals anem a començar. Tots els somnis es faran realitat. Com diu el nostre lema, "Una escola per a tots, tots fent escola".

Més ...
L'ESCOLAICA CONTINUA LES ACTUACIONS D'ÈXIT ENCETADES EL CURS PASSAT
2013-09-30 19:04:00 - Grup Obert:Comunitat Aprenentatge Escolaica.
Está publicació es pot Llegir L'ESCOLAICA CONTINUA LES ACTUACIONS D'ÈXIT ENCETADES EL CURS PASSAT
El centre públic de #Cullera convertit en Comunitat d'Aprenentage continuarà al llarg d'este curs duent a terme actuacions d'èxit per als alumnes amb la participació de mestres, pares i familiars, amb la finalitat d'obrir l'escola a tots.

Hola a tots! Ja estem de nou per ací, encetant un nou curs escolar a l'Escolaica. Com vos podeu imaginar el nostre principi de curs ha estat ple d'emocions i d'alegries: per un lloc, alumnes nous que comencen l'educació infantil i per altre els vells companys de nou que es troben a l'escola i que ja tenien ganes de començar el curs.

En l'escolaica estem molt contents per què dos alumnes que en juny acabaren sisé seran proposats a la menció honorífica que fa Conselleria d'Educació, pel seu bon expedient acadèmic al finalitzar l'escola. Els alumnes proposats són: Marta Lafarga Nicolau i Pau Borja Roca. Des d'ací els enviem una forta abraçada i els desitgem moltíssima sort en la seua nova etapa a l'institut.

Ens volem  recordar a tot el món, que gràcies al vostre suport donat en l'assemblea del passat curs, ara el CEIP Lluís Vives, l'Escolaica, som ara una Comunitat d'Aprenentatge! I que vol dir això? Doncs que, tot i que ja ho feiem, ara encara més, anem a dur endavant actuacions d'èxit, que afavoriran el desenvolupament íntegre del nostre alumnat a més de promulgar la inclussivitat dins de l'escola. Però tot això ho dieu vosaltres... i si no és així? Sí és així, no per què ho diem nosaltres, sinó per què ho diuen unes rigoroses evidències científiques dins d'un programa d'investigació europeu anomenat INCLUD-ED.Aleshores, aquestes actuacions d'èxit funcionen molt bé? Sí, cada dia som més els mestres que estem més convençuts de les actuacions d'èxit, ara bé, si algun dia ens apareix una manera més eficient de treballar, no tindrem cap problema en canviar-hi pel bé dels nostres alumnes.

Fins ara veníem fent les següents actuacions d'èxit: grups interactius, tertúlies literàries, tutors lectors i la biblioteca tutoritzada. Aquest curs tindrem una nova actuació d'èxit com és la formació de familiars. Aquesta actuació d'èxit es durà a terme els divendres de 15 a 16:30 hores i l'encarregada d'aquesta actuació d'èxit serà la mestra Sara Carbonell.  L'escola ja hem fet diverses reunions amb els familiars de l'escola per tal d'aconseguir molts més familiars. Cal pensar que en aquesta nova Comunitat d'Aprenentatge que és l'Escolaica, no sobra ningú, es el contrari! Ens feu falta tots!! És per això que des d'aquestes línies us volem convidar a tots, tant si tens algun familiar a l'escola (fill/a, nebot/da, germà/na,...) com si no, tant si tens estudis com si no els tens, a tots! A que vingau a l'escola i s'animeu a fer-vos voluntaris. Els mestres estarem molt contents de tenir-vos amb nosaltres. Si creus que tens un poc de temps i voldries contribuir a la formació i educació de l'alumnat de l'escolaica, vine-te'n! De segur que ens fas falta!. Dins de les diferents etapes que ha de seguir una Comunitat d'Aprenentatge estem ara a punt de començar una de les etapes més il·lusionants! Anem a començar l'etapa del SOMNI! Aquesta etapa ens portarà un muntó de sorpreses i ens caldrà moltíssima ajuda, doncs anem tots a somniar... Anem a somniar aquella escola que a tots ens agradaria, una escola on tinguérem cabuda tots i totes,   na escola ideal per a tots els nostres fills i filles. Una escola per a tots, tots fent escola...Més ...
VOLUNTARIS DE L'ESCOLAICA ES PREPAREN PER A SOMNIAR QUINA ESCOLA VOLEN
2013-06-28 18:12:00 - Grup Obert:Comunitat Aprenentatge Escolaica.
Está publicació es pot Llegir VOLUNTARIS DE L'ESCOLAICA ES PREPAREN PER A SOMNIAR QUINA ESCOLA VOLEN
Més d'un centenar de voluntaris amb el suport dels mestres han participat este curs escolar, en les diferents Actuacions d'Èxit, basades en propostes anomenades Grups Interactius i Tertúlies Literàries dirigides a la millora del rendiment dels alumnes i les seues relacions interpersonals.
Els voluntaris del Col·legi Públic Lluís Vives constituïts des de maig com a Comunitat d'Aprenentatge van celebrar ahir el fí de curs en el menjador del centre. D'esta manera es tanca un període de treball i s'inicia un altre en el qual els voluntaris i professors tenen dos mesos per davant per pensar i somniar en què volen convertir l'escola.
Més d'un centenar de voluntaris amb el suport dels mestres han participat este curs escolar, en les diferents Actuacions d'Èxit, basades en propostes anomenades Grups Interactius i Tertúlies Literàries dirigides a la millora del rendiment dels alumnes i les seues relacions interpersonals.
El projecte que ja s'ha posat en marxa i que ha estat recolzat per tota la Comunitat Educativa de l'Escolaica té com objectiu principal superar el fracàs escolar i la millorar la convivència entre els alumnes.
D'altra banda el passat dijous professors del centre van participar en les I Jornades d'intercanvi d'Actuacions d'Èxit i Comunitats d'Aprenentatge a l'IES Benlliure, de València.
Més de 250 professors es van inscriure en esta iniciativa que compta amb presència de la ponent Lidia Puigvert, professora de Sociologia a la Universitat de Barcelona i investigadora de diferents projectes com ara el “I + D Dialògic Theories and Societies”.Puigvert va explicar les bases per del model dialògic de resolució de conflictes que els professors treballaran per posar en marxa el més aviat possible.
Per la vesprada, es van organitzar tallers de grups interactius, tertúlies literàries, formació i participació de familiars, equips directius, inclusió d'alumnes amb necessitats educatives especials en Grups Interactius i Tertúlies Pedagògiques, tots ells moderats per participants del Seminari d'educació inclusiva de València. En els tallers es van intercanviar experiències entre els diferents centres.

Més ...
L'ESCOLAICA VOL CONVERTIR-SE EN COMUNITAT D'APRENENTATGE
2013-05-09 19:06:00 - Grup Obert:Comunitat Aprenentatge Escolaica.
Está publicació es pot Llegir L'ESCOLAICA VOL CONVERTIR-SE EN COMUNITAT D'APRENENTATGE
Demà en una assemblea oberta pares, mares, voluntaris i associacions locals decidiran si el centre educatiu es convertix o no en Comunitat d'Aprenentatge.

Els pares, mares, alumnes i ex alumnes amb el suport dels professors del centre educatiu de Cullera, Lluís Vives decidiran demà divendres a les 19'00 h, al Saló Multiusos del Mercat convertir-se en Comunitat d'Aprenentatge. “Una escola per a tots, tots fent escola” és l'eslògan triat pel centre i voluntaris per dur endavant este projecte. És un somni per a l'Escolaica, els alumnes i les seues famílies ser una Comunitat d'Aprenentatge i un gran repte per a la Comunitat Edicativa de Cullera. Tots esperen que en poques hores siga una realitat.

El claustre del centre va aprovar fa unes setmanes celebrar una assemblea oberta a tots per tal de fer arribar la proposta als pares, familiars i les entitats i associacions locals que també han estat convocades per participar en este projecte que planteja la millora de l'educació dels alumnes. L'acte estarà presidit pel prestigiós sociòleg Ramón Flecha qui ha defés a través de la seua Teoria de l'Aprenentatge Dialògic, les Comunitats d'Aprenentatge projecte que va nàixer en l'any 1995 i que funciona en tres centre valencians. Gràcies al seu funcioanament els escolars assolixen els màxims coneixements a l'aula, a través de sessions practiques amb els voluntaris. La Comunitat d'Aprenentatge és un projecte basat en actuacions d'èxit dirigides a la millora del rendiment i les relacions interpersonals. En el projecte que ja s'ha posat en  marxa en algunes aules del centre té com objectiu principal superar el fracàs escolar i millorar la convivència El centre pretén convertir-se en una escola inclusiva oberta a tot el món, ja que els experts consideren que este tipus d'aprenentatge avalat per les teories científiques arriba a tots els alumnes sense cap distinció i tots són partíceps de la seua educació.


Més ...
ACTIVITATS ESCOLAICA MES DE FEBRER
2013-03-12 18:24:00 - Grup Obert:Comunitat Aprenentatge Escolaica.
Está publicació es pot Llegir ACTIVITATS ESCOLAICA MES DE FEBRER
El Dia de la Pau, Carnestoltes i els Cursos de Formació que reben els pares i alumnes per convertir-se en Comunitat d'Aprenentatge, son algunes de les propostes del mes de febrer
L'Escolaica ens agradaria començar esta noticia amb la impresionant festa de carnestoltes que es va celebrar a l'escola, una festa on tots ens ho passarem d'allò més bé i que, a més a més, tingué certes novetats respecte a altres anys
Tres dies abans a la festa grossa de les carnestoltes, el alumnes del centre reberen la festa del Rei Carnestoltes, este rei de cartró i tela anava acompanyat dels alumnes de sisé, que eren els encarregats de dir les consignes a tots els alumnes de l'escola: el primer dia, la samarreta roja de l'escola; el segon dia un barret i la cara pintada i el tercer dia, un davantal de cuina. 
Era molt divertit vore als alumnes d'infantil, als de primària i als mestres vestits amb les consignes elegides. Aquell que no complía amb les consignes era enfarinat. La veritat és que foren uns dies d'estar a classe diferents.
Tots els alumnes de l'escola estaven molt nerviosos per fer la cercavila de carnestoltes, doncs hi havia una gran novetat. 
Els alumnes anaven disfressats conjuntament per classes és a dir, cada classe havia decidit disfressar-se d'un animal i tots els alumnes d'una mateixa classe anaven vestits d'igual manera tots menys els del tercer cicle que són més ganàpies i volien anar més guapets. 

A l'escola estem molt contents pels cursos de formació que estem rebent a propòsit de les Comunitats d'Aprenentatge. Estan venint mestres d'altres escoles de Cullera i inclús d'escoles d'altres pobles per tal d'apendre més de les Comunitats d'Aprenentatge. Cal dir que els mestres que estan assistint estan de molta enhorabona, doncs han vingut persones com Sandra Racionero, una professional que ens va deleitar a tots els mestres amb les seues explicacions sobre l'ensenyament. Sandra Racionero començà els seus estudis de mestra i psicopedagoga a la Universitat de Barcelona i continuà estudiant als Estats Units, allí se n'adonà que hi havia coses que els mestres no feiem bé i es proposà seguir treballant per ensenyar als futurs mestres a conseguir una educació més inclusiva i integradora.

Més ...
Actualitat | Informació | Televisió Cullera | Noticies | Col·lectius | Opinió