Cargando Cullera TV
Ajuda al Projecte CTV!
Estàs a:

COL·LECTIUS - UGT Ribera Baixa, Safor, La Vall d'Albaida

UGT Ribera Baixa, Safor, La Vall d'Albaida
Abat Solà, 69-71 - 47001 - Gandia
Contacte:
Email: safor@pv.ugt.org
Telf: 96 286 29 98
UGT VALORA LES DADES DE L'ATUR DE GENER
2015-02-04 19:17:00 - UGT Ribera Baixa, Safor, La Vall d'Albaida
Está publicació es pot Llegir UGT VALORA LES DADES DE L'ATUR DE GENER
El sindicat destaca que és preocupant la mala qualitat de l'ocupació. La majoria dels contractes que s'han fet en este primer mes de l'any a la Ribera han sigut temporals.


Les dades del Moviment Laboral Registrat del mes de gener, s'informa, sobre un increment de l'atur registrat, un increment de la contractació, un descens en la Afiliació i una caiguda en la cobertura de persones beneficiàries de la prestació per desocupació.

L'afiliació a la seguretat social s'ha reduït. La taxa de cobertura de la prestació per desocupació torna a caure un mes més, situant-se aproximadament en un 48%, i molts d'ells, no arriben a cobrar per sobre dels 426 €.

Encara que es detecta algunes tendències positives, l'anàlisi de les dades ens alerten de problemes concrets que cal corregir. Per exemple, l'increment de l'atur no és d'acord amb la tendència a l'Afiliació. Treballadors que han deixat d'estar d'alta a la Seguretat Social és tres vegades superior als que s'han inscrit a l'atur. Això només pot explicar-se a través de la manca de confiança en els Serveis Públics d'ocupació a l'hora d'inscriure per a la recerca de feina.

És cert, que s'ha produït un increment en la contractació temporal i indefinida, però segons dades extretes del Servei d'Ocupació Pública, a la comarca de la Ribera, al mes de gener han hagut 11417 contractes temporals davant 649 contractes indefinits, és dir el 94'62% de la contractació de és temporal, consolidant-se com figura estrella de la contractació.

Aquesta situació dóna lloc a un reflexió sobre diversos temes, primer si els indicadors que es manegen per analitzar la situació del mercat de treball ens mostren la realitat del mateix, i per descomptat, la necessitat que, des instacias governamentals es comenci parlar de quina tipus d'ocupació s'està creant en comptes de parlar d'atur.

Una anàlisi del mercat de treball en els últims 6 anys, mostra clarament que l'ocupació indefinida a temps complet ha consolidat la seva tendència descendent des de fa alguns anys i en el seu lloc pren una tendència ascendent a l'ocupació indefinida parcial. Potser, els nostres governants haurien de plantejar-se el seguir fomentant la contractació indefinida a temps parcial i en el seu lloc posar en marxa polítiques adequades per fomentar l'ocupació de qualitat, indefinit ia temps complet, que és el que s'ha perdut al llarg d'aquests 6 anys i sobretot gràcies a les polítiques posades en marxa del govern popular.

Una cosa que no necessita matisacions, és la tendència descendent de la taxa de cobertura de la prestació, provocant que cada vegada més famílies es vegin abocades a situació de pobresa i necessitat que els impedeix cobrir les seves necessitats més bàsiques.

La UGT Comarcal, veu la necessitat de l'establiment de política públiques que fomenten la recuperació de l'ocupació de qualitat, el suport necessari al Servei Públic d'Ocupació perquè es converteixi en l'eina hegemònica en la inserció i recerca de feina per a les persones aturades. L'increment dels salaris de les persones treballadores perquè es pugui provocar una reactivació de la Demanda Agregada i el disseny i inversió en Polítiques Actives d'Ocupació per activar i fomentar l'ocupabilitat de la població en edat de treballar.
Més ...
MARXA D'UGT PER LA PUJADA DE SALARIS I LA INDUSTRIA EN LA RIBERA
2014-04-03 15:33:00 - UGT Ribera Baixa, Safor, La Vall d'Albaida
Está publicació es pot Llegir MARXA D'UGT PER LA PUJADA DE SALARIS I LA INDUSTRIA EN LA RIBERA
Es tractava dela primera acció conjunta i unitària que el sindicat celebra a la comarca
Ahir a Alzira es reuniren uns 180 delegats d'UGT de la Ribera, en la primera acció conjunta i unitària que el sindicat celebra a la comarca. En esta manifestació els assistents mostraren el seu rebuig a la reforma laboral i la seu defensa de l'estat de benestar.

Una vegada a la Casa de la Cultura,se celebrà l'Assemblea de Delegats, on a l'inici de la mateixa, els assistents guardaren un minut de silenci per la pèrdua del seu company Manolo Delgado Sevilla.

En l'Assemblea intervingueren: Sagrario Pérez, delegada de FSP UGT de l'Hospital de la Ribera, Nuria Estarlich, membre de la secció sindical en l'empresa citrícola Cañamas i Secretaria d'Organització de FITAG UGT Comarcal, Rebeca Garcia, membre de la Secció Sindical de MCA UGT Ford i membre de Comitè de l'empresa automobilística d'Almussafes, Raül Roselló, Secretari General d'UGT Comarcal i Conrado Hernández, Secretari General d'UGT PV, presentat l'acte per Pepe Esteve, Secretari d'Organització d'UGT Comarcal.

Tots ells, expressaren rotundament un JA N'HI HA PROU!, per la injusta reforma laboral que retalla els salaris i els drets laborals. Per la falta de suport i solidaritat amb els aturats. Exigiren a la Patronal un acord que impulse la negociació col·lectiva i la reinversió dels beneficis en les seves empreses per aconseguir major productivitat i creixement econòmic.Al Govern Valencià li demanaren que treballe per acabar amb la pobresa i que siga ferma enfront de les màfies de les empreses de treball temporal.

En la seva intervenció, Conrado Hernández, va destacar com a primera mesura per reactivar el consum, la pujada de salaris. El Secretari General d'UGT PV es va mostrar partidari de recapitalitzar als treballadors, en contra de les mesures d'austeritat i de contenció salarial que propugna el Govern del PP i la Patronal. En la seva opinió la recuperació no arribarà fins que la Generalitat no es decideixi potenciar sectors tradicionals abandonats a la seva sort com l'industrial i l'agroalimentari.

Cal destacar la participació de les delegades i delegats assistents, que després intervingueren activament amb les seves preguntes i propostes sobre que deuria fer el  sindicat. Tots ells van mantenir un fluid diàleg amb el Secretari General, company, Conrado Hernández.

Amb esta campanya informativa UGT PV impulsa una major proximitat de la direcció amb els delegats en les empreses, defensant el treball dels nostres representants i potenciant el seu paper com a defensors dels treballadors, ja que solament a la comarca de la Ribera se signen convenis que beneficien a més de 70.000 treballadors.

Més ...
MARXA DE DELEGATS SINDICALS D'UGT DIMECRES A ALZIRA
2014-03-31 13:11:00 - UGT Ribera Baixa, Safor, La Vall d'Albaida
Está publicació es pot Llegir MARXA DE DELEGATS SINDICALS D'UGT DIMECRES A ALZIRA
Es el primer acte conjunt que UGT celebra per a les dos Riberes
El Sindicat UGT ha convocat una marxa que tindrà lloc dimecres que ve 2 d'abril. La marxa començarà a les 10'30 h. des de la seu d'UGT a Alzira, recorrent l'avinguda Sants Patrons fins als Casilicis i d'allí pel carrer per als vianants Calderón de la Barca, per Plaça Major i Escola Pia, finalitzant davant la Casa de la Cultura, a les 11 h. Allí els participants assistiranen l'auditori, a l'Assemblea Informativa dirigida pel Secretari General de la UGT PV, Conrado Hernández. 

La marxa i la posterior Assemblea Informativa la formaran aproximadament 150 delegades i delegats en empreses de la Comarca de la Ribera. Estos representants sindicals d'UGT representen al seu torn a més de 50.000 treballadors en la nostra comarca. Cal ressaltar que esta és la primera acció conjunta i unitària que la UGT celebra en la Ribera (Baixa i Alta). 

A l'Assemblea de Delegats Sindicals s'informarà de les propostes i iniciatives que UGT vol impulsar per a contrarrestrar les tremendes retallades socials i laborals que hem patit els treballadors en els últims anys. 
Més ...
MÉS DE 100 DELEGADES D'UGT DE LA COMARCA CELEBREN EL DIA DE LA DONA
2014-02-28 15:51:00 - UGT Ribera Baixa, Safor, La Vall d'Albaida
Está publicació es pot Llegir MÉS DE 100 DELEGADES D'UGT DE LA COMARCA CELEBREN EL DIA DE LA DONA
L'acte ha tingut lloc este matí a Gandia i han participat representants de la Ribera la Safor i La Vall d'Albaida
Hui divendres 28 de febrer, la UGT Comarcal ha celebrat en la seua seu de Gandia, un acte en el qual han participat més de 100 delegades de personal i membres de comitès de les empreses més representatives del nostre territori on treballen majoritàriament dones. L'eslògans de la jornada han estat: “SENSE NOSALTRES, NO” i “JA N'HI HA PROU, LES DONES SOM CIUTADANES DE PLE DRET”. 

L'acte s'ha iniciat amb la projecció de la pel·lícula-documental “Les Mestres de la República” de la Federació de l'Ensenyament d'UGT i que recentment ha guanyat el premi Goya. Aquest documental és un petit homenatge a les mestres republicanes, que amb un llibre i un guix, van dedicar les seues vides a ensenyar les paraules amb les quals nomenem llibertat, democràcia, justícia i igualtat. 

La Secretària de Política Social de la UGT Comarcal, Reme González, en la seua intervenció ha defensat l'actual Llei Orgànica 2/2010 de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs, perquè permet l'autonomia i la llibertat de les dones en relació a la seua sexualitat, a decidir sobre la seua maternitat i per açò va manifestar el seu rebuig a la llei Guardó, ja que la seua aprovació suposaria una reculada i posaria en greu risc de protecció i inseguretat jurídica a les dones i professionals sanitaris, eliminant el dret fonamental de les dones a decidir sobre la seua maternitat. 

En la seua intervenció, en nom d'UGT, va demanar als Governs central i autonòmic del Partit Popular, el garantir el finançament necessari per a l'aplicació de la Llei de Dependència, la creació d'infraestructures socials per a l'educació infantil de 0 a 3 anys, i per a l'atenció de persones majors i dependents, tan necessàries per a avançar en l'assoliment de la conciliació i coresponsabilitat entre homes i dones. 

L'acte va ser clausurat per Raül Roselló, Secretari General de la UGT Comarcal, qui va recalcar que la reducció de la despesa pública en matèries tan importants com la sanitat, l'educació i els serveis socials, no solament han reduït la quantitat empre de les dones, ja que són sectors fortament feminitzats, sinó que avui les dones estan sent en molts casos les substitutes d'aqueix estat de benestar afectat per la retallada d'aquesta despesa pública. 

Roselló, aprofitant este acte reivindicatiu, posa l'accent que la bretxa salarial entre homes i dones se situa ja en un 23 %, per la qual cosa les dones haurien de treballar 84 dies més que els homes per a percebre el mateix salari, que si es perpètua en el temps, la dona, per a la seua jubilació deuria treballar de mitjana 47 anys i 2 mesos per a cobrar la mateixa pensió que l'home que treballe 38’5 anys. 

En finalitzar l'acte, les delegades i delegats d'UGT van aprovar una declaració, fent seus els valors, principis i ideals de les mestres republicanes, assumint el seu llegat, avui més necessari que mai com l'és el treball de les mestres i mestres que segueixen els seus passos amb la renovació pedagògica, en la consecució dels drets de les dones i en activitats sindicals, socials i polítiques que són fonamentals per a l'impuls de la nostra societat. 

Des d'UGT declaren el seu compromís de treballar per a garantir a través de la negociació col·lectiva i l'impuls de mesures i plans d'igualtat, l'ocupació, la formació i promoció de les dones en les empreses, l'eliminació de la segregació laboral, la discriminació salarial, promoure la salut laboral de les dones i combatre la violència de gènere, l'assetjament sexual i l'assetjament per raó del sexe. 
Més ...
LA UNIÓ COMARCAL D'UGT A LA RIBERA CELEBRA EL  PRIMER COMITÉ ORDINARI
2014-02-17 15:46:00 - UGT Ribera Baixa, Safor, La Vall d'Albaida
Está publicació es pot Llegir LA UNIÓ COMARCAL D'UGT A LA RIBERA CELEBRA EL PRIMER COMITÉ ORDINARI
El Comité va debatre les principals línees d'actuació del sindicat en l'àmbit comarcal i s'aprovaren els pressupostos de 2014

Divendres 14 de febrer, es va celebrar a Gandia el Comitè constituent ordinari de la
Unió Comarcal d'UGT a la Ribera - Safor - Vall d' Albaida - Costera - Canal de
Navarrés , compost pels 7 membres de la Comissió Executiva i els 41 membres
que representen les organitzacions sectorials del sindicat en aquestes comarques .
El Comitè ordinari , màxim òrgan democràtic entre congressos de l'organització,
debatre sobre les principals línies d'actuació del sindicat en l'àmbit de
actuació comarcal , va aprovar els pressupostos per al 2014 i va procedir a cobrir la vacant
produïda en la Comissió Executiva per la sortida de Betlem Piles per exercir altres
tasques en el sindicat .
Així , el Comitè va avalar la proposta d'incorporació de Juan Luis Bodí a la Comissió
Executiva en la Secretaria de serveis a l'afiliació .
El secretari general de la Unió Comarcal , Raúl Roselló , va destacar en la seva intervenció
la necessitat de desenvolupar territorialment la proposta d'UGT per impulsar la
creació d'ocupació a través del retorn al centre del discurs polític d'un canvi de
model productiu sobre la base de les potencialitats de cada comarca valenciana .
Aquesta agenda política alternativa propugnada per UGT advoca per consolidar un nou
model productiu més eficient i sostenible mitjançant el suport públic decidit a les
activitats productives generadores d'ocupació a gran escala a través d'un pla
industrial , la reforma energètica i els serveis públics essencials . Per a Raúl Roselló ,
la manca d'iniciatives del Consell de la Generalitat Valenciana per abordar aquestes
qüestions és inacceptable en un moment com aquest i va reclamar més decisió per
dialogar amb els agents socials i un major lideratge de l'administració
autonòmica per fer més efectives i coherents les estratègies aïllades dels
municipis a les nostres comarques .
El Comitè , en línia amb les demandes generals d'UGT , va manifestar la necessitat de
reclamar als diferents governs les actuacions necessàries per a desenvolupar aquest
canvi de model productiu mitjançant el desenvolupament d'un marc millorat de
formació per a l'ocupació , la recuperació d'un sistema financer eficient, el
reforçament de les infraestructures públiques i del paper de les activitats dirigides a
l'atenció personal dels ciutadans ( sanitat , serveis socials ) , la transformació
dels serveis i l'impuls del desenvolupament rural sostenible .
Finalment , el Comitè va aprovar les resolucions d'urgència proposades per FITAG , la
Federació d'Indústria i Treballadors Agraris , que rebutja la proposta de
modificació de la legislació sobre l'avortament i , en segon lloc , per instar els
poders públics a desenvolupar mesures de suport per facilitar la custòdia compartida
dels fills en cas de separació o divorci .
Més ...
CELEBRACIÓ CONGRÉS UGT PRÒXIM DIJOUS
2013-09-10 14:57:00 - UGT Ribera Baixa, Safor, La Vall d'Albaida
Está publicació es pot Llegir CELEBRACIÓ CONGRÉS UGT PRÒXIM DIJOUS
Dijous que ve se celebra a Gandia el congrés de constitució d'UGT de la Ribera, la Safor, la Vall d'Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés
El dijous, dia 12 de setembre, se celebra en la Casa de la Marquesa de Gandia el congrés extraordinari de constitució de la Unió Comarcal d'UGT de la Ribera, la Safor, la Vall d'Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés. 

El congrés que té com a lema “Amb tu som més forts; amb unió millor futur” reunirà a 92 delegats i delegades que representen als 17.000 afiliats que actualment cotitzen en les comarques que conformen el seu àmbit d'actuació. 

L'organització territorial que es crearà en este congrés sorgeix després que el passat congrés d'UGT-PV aprovarà una reducció de les estructures per a concentrar tots els esforços en una acció sindical més vinculada als centres de treball i a les necessitats sindicals que es donen en els diferents sectors productius. 

L'estructura resultant agruparà sis comarques naturals i es convertirà en la major comarcal de la UGT del País Valencià. 
L'actual secretari general de la Unió Comarcal de la Ribera Baixa, la Safor i la Vall d'Albaida, Raül Roselló, ha anunciat que presentarà la seua candidatura en el congrés i ha manifestat la seua intenció de formar una comissió executiva reduïda a set membres però àmpliament representativa i equilibrada en procedència geogràfica i sectorial i molt sensible amb la realitat de les dones en el mercat laboral. 

Raül Roselló ha afirmat que “la força d'UGT en estes comarques són els 17000 afiliats que paguen la seua quota tots els mesos”. Roselló ha assenyalat també que pretén “concentrar els nostres esforços en créixer en afiliació i en convèncer als treballadors que el sindicat és necessari perquè la creació de llocs de treball i la qualitat de l'ocupació van de la mà, i açò només és possible amb la participació dels treballadors en els sindicats. S'ha demostrat que són un monumental engany i una estafa totes les polítiques que s'han basat en pitjors salaris i pitjors condicions laborals a canvi d'una difusa promesa de més ocupació quan comence la recuperació”. 

Prèviament al congrés de constitució de la nova unió comarcal se celebraran els congressos extraordinaris de les unions comarcals preexistents, que quedaran dissoltes a la seua finalització, i que jutjaran la gestió dels anteriors òrgans de direcció. 

L'acte d'obertura del congrés de constitució del nou organisme territorial d'UGT, que s'iniciarà a les 12.00 hores, comptarà amb l'assistència de representants institucionals, polítics i sindicals, i amb la presència del secretari general d'UGT-PV, Conrado Hernández, així com una representació de totes les Federacions i Unions Comarcals de la UGT del País Valencià. 
L'acte de cloenda, amb la proclamació de resultats i la presentació de la nova comissió executiva, es realitzarà a partir de les 13.30 hores.
Més ...
CULLERA REGISTRA  EN  JUNY  UN LLEUGER DESCENS DE L'ATUR
2013-07-05 12:26:00 - UGT Ribera Baixa, Safor, La Vall d'Albaida
Está publicació es pot Llegir CULLERA REGISTRA EN JUNY UN LLEUGER DESCENS DE L'ATUR
El sindicat UGT destaca que es tracta d'un mínim descens estacional i que ens trobem davant un mercat laboral paralitzat


El sindicat UGT ha fet públiques les dades de l'atur de juny de 2013  en la Comarca de la Ribera Baixa i la Ribera Altaon s'ha registra una disminució de l'atur comarcal respecte al mes anterior de 6 persones, el que suposa un total de 33.801 aturats. La disminució de la desocupació suposa per tant un 0,02%.
Per sexes, l'atur baixa entre els homes a la Ribera Baixa 1 -0.59%. Entre les dones disminueix el -4,37%. I a la Ribera Alta augmenta entre els homes un 0,85% i entre les dones creix el 0,49%.
La variació mensual de 0,89% ha empitjorat respecte al que es va produir en l'any 2012, quan l'evolució del nombre parats al juny respecte al mes anterior va disminuir el -0.20%.
A la ciutat d'Alzira disminueix el nombre d'aturats del -1,68%, 94 aturats menys, el que suposa un total de 5498 aturats. L'evolució interanual de l'atur a la ciutat d'Alzira ha augmentat en 3.25%.
A la ciutat de Cullera disminueix el nombre d'aturats el -4,72%, 119 aturats menys, el que suposa un total de 2402 aturats. Mentre que a Sueca es produeix un descens del nombre d'aturats del -2,92%, 96 aturats menys, el que suposa un total de 3192 aturats.
Per sectors a la Ribera Baixa, en l'agrícola, l'atur augmenta en 48 persones, el que suposa un -13,08%. A la Ribera Alta, en l'agrícola, l'atur també augmenta en 260 persones, el que suposa un 11,11%. En el sector industrial Ribera Baixa, la desocupació disminueix en 5 persones, -0,39%, a la Ribera Alta sector industrial es produeix un descens de 119 persones, el -3,10%. Finalment, en el sector serveis a la Ribera Baixa s'ha registrat un descens de 228 persones, un -3,99%. I a la Ribera Alta s'ha registrat un increment de 199 persones, un 1,49%.
En termes interanuals, l'evolució ha estat la següent:
La desocupació a la Ribera Baixa i Alta en l'últim any ha augmentat en 629 persones, el que suposa un increment del 1,90%.
Per sexes, l'atur interanual disminueix entre els homes a la Ribera Baixa el 0,11% i Ribera Alta disminueix el -0,09%, mentre que entre les dones puja el 6,30% a la Ribera Baixa així com en la Ribera Alta augmenta el 3.18%.
En termes interanuals quant a les dades de contractació a la Ribera Baixa i Alta es produeix un estancament ja que només s'han realitzat 77 contractes més, això suposa escassament un augment del 1,03%.
Des de la UGT es destaca  que a la comarca de la Ribera ens trobem
davant un mercat laboral paralitzat en què el mínim descens
estacional de l'atur no pot ni tan sols maquillar mínimament  ni pal · liar
les aclaparadores xifres de desocupació que estem patint.
Les dades de l'atur no reflecteixen, segons el sindicat,  la realitat ja que
les contradiccions entre l'atur registrat i el nombre de contractacions produïdes indica clarament que l'atur real està cada vegada més allunyat del registrat en el SERVEF, i per això les dades ens indiquen que es poden superar el 30% d'aturats. Per últim UGT afirma que  s'està produint una fugida massiva de persones que confiaven en els serveis d'ocupació, perquè esperaven que fossin útils. Si ja no confien o han esgotat la prestació ni tan sols s'apunten.

Més ...
VALORACIÓ DADES ATUR A LA RIBERA ALTA I RIBERA BAIXA DEL MES MARÇ
2013-04-05 13:37:00 - UGT Ribera Baixa, Safor, La Vall d'Albaida
Está publicació es pot Llegir VALORACIÓ DADES ATUR A LA RIBERA ALTA I RIBERA BAIXA DEL MES MARÇ
La Ribera registra una disminució del nombre d'aturats, a Cullera 106 persones han trobat treball
En la Comarca de La Ribera Baixa y La Ribera Alta, teniendo en cuenta los datos de paro registrado en el mes de MARZO de 2013, podemos destacar:
Se produce una disminución del desempleo comarcal con respecto al mes anterior de 95 personas, lo que supone un total de 33.755 parados. La disminución del  desempleo supone por tanto un 0,28%. 

Por sexos, el desempleo baja entre los hombres en la Ribera Baixa un -0.76%. Entre las mujeres disminuye el -1,54%. Y en la Ribera Alta baja entre los hombres un -0.14% y entre las mujeres crece el 0,24%.  

La variación mensual de -0.28 % ha mejorado respecto al que se produjo en el año 2012, cuando la evolución del número parados en marzo respecto al mes anterior creció el 1.59%. 
En la ciudad de Alzira disminuye el número de parados del -0,70 %, 39 desempleados menos, lo que supone un total de 5564 desempleados, La evolución interanual del paro en la ciudad de Alzira tampoco es muy favorable ya que aumenta un 7 %. 

En la ciudad de Cullera disminuye el número de parados el -3,96%, 106 desempleados menos, lo que supone un total de 2571 desempleados. Mientras que en Sueca se produce un descenso del número de parados del -0,29%, 10 desempleados menos, lo que supone un total de 3398 desempleados.

Por sectores en la Ribera Baixa, en el agrícola, el paro disminuye en 3 personas, lo que supone un       -0,90%. En la Ribera Alta, en el agrícola, el paro disminuye 15 personas, lo que supone un -0.66 %. En el sector industrial Ribera Baixa, el desempleo disminuye en 7 personas, -0,53 %; en la Ribera Alta sector Industrial se produce un descenso de 53 personas, el -1.34%.  Por último, en el sector servicios en la Ribera Baixa se ha registrado un desecenso de 108 personas, un -1,84 %. Y en la Ribera Alta se ha registrado un incremento de 42 personas, un 0.32%.

En términos interanuales, la evolución ha sido la siguiente:
El desempleo en La Ribera Baixa y Alta  en el último año ha aumentado en 815 personas, lo que supone un incremento del 2,47%. 

Por sexos, el desempleo interanual aumenta entre los hombres en la Ribera Baixa el 1,42% y Ribera Alta disminuye el -1.18%,  mientras que entre las mujeres sube el 9,23% en la Ribera Baixa así como en en la  Ribera Alta aumenta el 4.34%. 
Desde UGT destacamos que en la comarca de La Ribera nos encontramos
ante un mercado laboral paralizado en el que el mínimo descenso
estacional del paro no puede ni siquiera maquillar mínimamente paliar
las apabullantes cifras de desempleo que estamos sufriendo.

Además, desde UGT advertimos que el turismo, aún siendo un sector muy
relevante, no basta para que la actividad económica se traduzca en
puestos de trabajo estables y, por tanto, el cambio de modelo
productivo debe volver a estar presente en el camino a seguir para
superar la crisis.
Més ...
L'ATUR CREIX EN LA COMARCA EN 635 PERSONES DURANT EL MES DE FEBRER
2013-03-11 18:06:00 - UGT Ribera Baixa, Safor, La Vall d'Albaida
Está publicació es pot Llegir L'ATUR CREIX EN LA COMARCA EN 635 PERSONES DURANT EL MES DE FEBRER
L'Atur ha tornat a pujar en la comarca de La Ribera un 2% i arriba ja a 33.850 persones, només en Cullera hi ha 2.677 aturats

En la Comarca de la Ribera Baixa i La Ribera Alta, tenint en compte les dades d'atur registrat en el mes de FEBRER de 2013, podem destacar:


Es produeix un augment de la desocupació comarcal pel que fa al mes anterior de 635 persones, la qual cosa suposa un total de 33.850 aturats. L'augment de la desocupació suposa per tant un 1,91%.


Per sexes, la desocupació baixa entre els homes en la Ribera Baixa un -025%. Entre les dones creix el 0,88%. I en la Ribera Alta puja entre els homes un 2,68% i entre les dones creix el 2,06%.


La variació mensual d'1,91 % ha millorat respecte al que es va produir l'any 2012, quan l'evolució del nombre parats al febrer respecte al mes anterior va créixer el 3,43%.


En la ciutat d'Alzira es produeix un increment del nombre d'aturats del 0,95 %, 53 aturats més, la qual cosa suposa un total de 5603 aturats, una dada pèssima ja que l'any anterior l'atur va créixer un 2,62%. L'evolució interanual de l'atur en la ciutat d'Alzira tampoc és molt favorable ja que augmenta un 9,07 %.


En la ciutat de Cullera es produeix un increment del nombre d'aturats del 0,22%, 6 aturats més, la qual cosa suposa un total de 2677 aturats. Mentre que a Sueca es produeix un descens del nombre d'aturats del -0,64%, 22 aturats menys, la qual cosa suposa un total de 3408 aturats.


Per sectors en la Ribera Baixa, en l'agrícola, l'atur disminueix en 23 persones, la qual cosa suposa un       -6,44%. En la Ribera Alta, en l'agrícola, l'atur augmenta 152 persones, la qual cosa suposa un 7,20 %. En el sector industrial Ribera Baixa, la desocupació disminueix en 8 persones, -060 %; en la Ribera Alta sector Industrial es produeix un increment de 30 persones, el 0.77%.  Finalment, en el sector serveis en la Ribera Baixa s'ha registrat un increment de 79 persones, un 1,36 %. I en la Ribera Alta s'ha registrat un increment de 324 persones, un 2,50%.


En termes interanuals, l'evolució ha sigut la següent:


La desocupació en La Ribera Baixa i Alta en l'últim any ha augmentat en 1426 persones, la qual cosa suposa un increment del 4,40%.


Per sexes, la desocupació interanual augmenta entre els homes en la Ribera Baixa el 2,31% i Ribera Alta el 0,47%, mentre que entre les dones puja el 10,89% en la Ribera Baixa així com en en  la Ribera Alta augmenta el 7,07%.


Des d'UGT entenem que les males dades en La Ribera són conseqüència de l'obstinació en les males polítiques de retallades socials i laborals i la nul·la iniciativa de la Generalitat Valenciana per a liderar el diàleg social i activar un pla d'ocupació urgent.


Des d'UGT, igualment, reclamem a tots els ajuntaments de la comarca que exigisquen a la Generalitat una alternativa i un finançament suficient dels pactes territorials d'ocupació que garantisca actuacions coordinades de foment de l'ocupació i de l'activitat econòmica en el conjunt d'una comarca com La Ribera, amb un mercat laboral molt interrelacionat.


Més ...
Actualitat | Informació | Televisió Cullera | Noticies | Col·lectius | Opinió