Cargando Cullera TV
Ajuda al Projecte CTV!
Estàs a:

OPINIÓ - Col.laboradors Particulars

[X]
Está publicació es pot Llegir NEWPIXEL CRÍTIC AMB LA RETIRADA DE LES TERRASSES DELS LOCAL D'OCI
Els jovens empresaris propietaris del local es lamenten del que està ocorrent amb les zones d'oci nocturn de la ciutat i en un comunicat publicat a les xarxes socials es mostren crítics amb l'actuació del govern local en este assumpte
%descrip%
Sentim molta tristor. A New PIXEL ens ha durat la terrassa 4 mesos. I el pitjor de tot és que no hem fet res mal per a què ens l'arranquen. Sentim impotència per no poder fer res, i per això volem compartir en tots vosaltres el que ha passat i demanar disculpes als nostres clients per no poder oferir-los el que fins el moment estàvem oferint. Però bé, ara ja està, els Pubs de Cullera s'han quedat sense terrasses. 

Quins són els motius? Podeu endevinar-los veritat? En este poble passa molt sovint… els veïns venen a Cullera a descansar hores llargues, i si no ho aconseguixen, pressionen a l'Ajuntament per a què este pose mesures. En este cas, podríem estar inclús a favor d l'ajuntament de que lleve les terrasses ja que pot ser una mesura per a què no ens tanquen els locals de la zona del Ferrobus, perquè és de veres que volen fer allí el mateix que feren en la zona del carrer Barcelona, Madrid i Algemesí una "Zona Acústicament Saturada” (poc comprensible quan no mes hi ha 4 locals, situats baix d'una piscina i unes pistes de tennis, i enfront d'un parking enorme). Per això, si l'actuació de l'Ajuntament és per a què no es tanquen els locals, es pot entendre, però el que no és de ninguna forma excusable és el procediment que s'ha seguit. 

Com pot l'Ajuntament enviar-nos una carta el 25 de Juliol dient-nos que tenim dos dies per a llevar tota la terrassa? En serio? No podríeu esperar-vos un mes que queda perquè acabe la temporada de l'estiu? Ens la lleveu a mitat de l'única època de l'any en la que treballem? No haguera segut més lògic fer-ho en Setembre, i deixar-nos acabar l'estiu. O, haver-ho fet antes de l'estiu! D'esta manera no ens haguérem gastat dines comprant el mobiliari, pintant, ficant la gespa… ara això qui ens ho paga?... i, que els diem als clients que solien vindre a primer hora de la nit a fer-se una copa en got de cristall o un mojito en la fresca de la terrassa? Veiem molt lleig que ens hagen tallat la marxa a mitat de temporada, o que no ens hagen donat un vot de confiança de fer les coses bé front als veïns, ja que també molta part de culpa de que estes coses passen en Cullera es que ens votem la llei cada dos per tres… siga el que siga, Adéu a la Terrassa de NewPIXEL. Però tranquils, continuarem fent cosetes per tots vosaltres! No es preocupeu!

2014-07-31 16:17:00
A+
A-
Publicat per Col.laboradors Particulars el 2014-07-31 16:17:00
GENT PER CULLERA PRESENTA UN PROGRAMA ELECTORAL DIFERENT
2015-04-15 21:42:00 - Col.laboradors Particulars
Está publicació es pot Llegir GENT PER CULLERA PRESENTA UN PROGRAMA ELECTORAL DIFERENT
ARTICLE D'OPINIÓ. L’Agrupació Electoral formada per veïns i veïnes de Cullera presenta un programa electoral transparent i clar, sense promeses que no estiguen segurs de que es puguen complir
El passat dimecres 8 d’abril, es presentà, a la seu de l’agrupació Gent per Cullera, el programa electoral amb el qual es presentarà aquesta agrupació electoral a les properes eleccions municipals del 24 de maig.

La principal novetat d’aquest programa electoral és que es presenta en dos apartats diferenciats, amb la finalitat de ser clars i transparents amb la gent del poble.
El primer apartat del programa de Gent per Cullera s’anomena “De compliment obligatori”, i inclou 10 punts que per als integrants de Gent per Cullera són innegociables i que, a més, estan convençuts de que, no només es poden, sinó que es deuen dur a terme. Son 10 actuacions encaminades a traure a la llum l’estat real dels comptes de l’ajuntament, reduir les despeses innecessàries, oferir transparència total dels assumptes del consistori als veïns i veïnes de Cullera i constituir mecanismes de participació ciutadana per a prendre les decisions més importants que afecten al poble, a més de la creació d’una borsa pública d’ocupació en la que tots els cullerencs tinguen les mateixes oportunitats, siguen del color polític que siguen i d’una altra borsa d’ocupació d'acció urgent per a les famílies més necessitades, finançada a partir d’un percentatge d’algunes partides polítiques.

La segon part del programa electoral s’anomena “El que tractarem d’aconseguir amb el màxim esforç”, i recull tota una sèrie de propostes agrupades en els següents blocs: economia i hisenda local; educació; cultura, oci i esport; sanitat; urbanisme, infraestructures i serveis prioritaris; agricultura, pesca i medi ambient; turisme; serveis socials; i seguretat ciutadana. L’agrupació Gent per Cullera destaca que les propostes d’aquest segon apartat són aquelles que els agradaria que es feren a Cullera i per a les quals van a treballar, però sempre depenent dels pressupostos, subvencions i seguint criteris de prioritats, amb uns pressupostos sostenibles i de reducció del deute del poble.

Des de Gent per Cullera volen posar de manifest la seua convicció de ser clars i transparents amb la gent del poble i el seu compromís de treballar pel bé de Cullera i ho han dut a la pràctica en el seu programa, d’una manera que no s’havia fet fins ara per part de cap partit polític tradicional.

Més ...
DIETA VEGETARIANA, NOU ARTICLE DE LA DIETISTA LAIA PÉREZ
2015-03-30 20:22:00 - Col.laboradors Particulars
Está publicació es pot Llegir DIETA VEGETARIANA, NOU ARTICLE DE LA DIETISTA LAIA PÉREZ
La dietista cullerenca ens parla sobre les peculiaritats d'esta dieta que és un estil de vida
DIETA VEGETARIANA
Sense voler entrar en els motius pels quals una persona decideix unir-se al vegetarianisme, ja qué són molt variats i personals, vull explicar en què consisteix aquest tipus de règim alimentari que té com a principi l’abstenció en el consum de carn i peix i en ocasions d’altres aliments d’origen animal com l’ou o la llet. Actualment les tendències vegetarianes van des d’aquelles persones que no consumeixen carn ni peix anomenats ovolactovegetarians fins a persones que tenen una dieta crudívora (sols menjen aliments d’origen vegetal i sense cuinar). A continuació detallaré alguns d’estos règims i les seues possibles dificultats per a mantrindre un correcte estat de salut:
Dieta ovolactovegetariana: s’abstenen de consumir carn i peix, però sí consumeixen ous, llet i els seus derivats.
Dieta lactovegetariana: són els vegetarians que no consumeixen ni carn, ni peix, ni ous, però si que consumeixen productes lactis, encara que molts formatges no són aptes per a aquests vegetarians ja que són fermentats amb productes de l’estómac d’animals.
Dieta ovovegetariana: esta tendència sí permet el consum d’ous.
Aquests tres primers tipus de vegetarians no solen tindre cap problema per a obtindre proteïnes de la dieta i per tant el seu estat de salut no té perquè deteriorar-se. Però si han de vigilar els seus valors de ferro i vitamina B12 en sang, ja que estes dietes són molt deficitàries en estos micronutrients.
Dietes veganes: aquest tipus d’alimentació exclou tot tipus d’aliments d’origen animal; per tant les proteïnes les obtenen d’aliments especials com el seitan, el tofu, la soja… que són extractes de proteïnes vegetals.
Dieta cruudívora: aquesta dieta consisteix en una alimentació vgetariana però tots els aliments han d’estar crus o lleugerament calfats. Els consumidors d’aquesta dieta argumenten que al cuinar es destrueixen els enzims i altres nutrients dels aliments, els que els calfen creuen que el cos asimila millor alguns aliments si están calfats i per tant mes blanets. Altra manera de fer esta dieta és activant els enzims d’aliments mullats en aigua abans de consumirlos. Els crudívors tenen problemes per cobrir les seues necessitats proteíniques i d’altres micronutrients.
Dieta fruguívora: es tracta d’un tipus de crudivorisme que sols permet consumir fruits.
El seguiment d’aquests tres tipus de dieta poden produïr dèficits proteínics per aixó s’utilitzen aliments rics en proteïnes d’origen vegetal com la soja, el seitan o el tofu.

Més ...
LA MARXA DEL CANVI
2015-02-05 09:52:00 - Col.laboradors Particulars
Está publicació es pot Llegir LA MARXA DEL CANVI
Article del Cercle Podem Cullera a la secció Participa de Cullera TV. Aquest matí bufa un vent fort i net en la Porta del Sol, aquest matí bufa vent del poble... Podeu accedir a l'article complet des del següent enllaç
Aquest matí bufa un vent fort i net en la Porta del Sol, aquest matí bufa vent del poble. Tots els dies són fills del seu temps però hi ha matins com aquests que són mares de la història, de la nostra història, matins com aquest en els que s'alça el somriure, cauen les teranyines i sentim que avança l'alegria, això passa en dies com aquest.

Fa sis anys va començar en el nostre país la crisis econòmica més greu dels últims 80 anys, cap generació viva recorda un proces d'empobriment tan intents i tan extens, ningú recorda una crisis en la que tanta gent perdera tant en tan poc de temps, avui sis anys deprès, milers de famílies han perdut les seues cases, milers de joves han tingut que anar-se'n, milions de persones han perdut la seua feina i els seus drets, milions han deixat de comprar medicaments, de posar la calefacció, de comprar roba... però fa ara més de tres anys, aquí mateix en aquesta mateixa plaça i en totes les places del nostre país, centenars de milers de persones els vam dir als cínics i als desvergonyits, als senyors dels vestits black, dels cotxes black, als senyors dels sobres black i de les targetes black, els vam dir: QUE NO ENS REPRESENTEN, que no ens mentisquen més, que el que ha ocorregut no és un terratrèmol ni un vendaval ni una força de la naturalesa, ÉS UNA ESTAFA, una estafa forjada durant molts anys per uns pocs amos amb molts servents i molts criats. I després de que diguérem això aquí i en tots els carrers i totes les places del nostre país, deprès quan es buidaren les places pujaren les marees i desprès de que pujaren les marees va vindre la marxa de la dignitat i desprès fa un any, vam dir: QUE LES COSES ES PODEN FER D'UNA ALTRA MANERA, clar que es poden fer d'una altra manera. Els vam dir que en democràcia mana el poble i no els banquers ni els corruptes i que això no és ni impossible ni una bogeria, que en democràcia el govern no ha de tirar a la gent de les seues cases, ni de la seguretat social, ni de l'estatut dels treballadors, ni tampoc ha de tirar a la gent del seu país. 

Avui milions de persones els estem dient als que insisteixen en que no es pot fer res i als que no volen que fem res, que la llibertat es més que una paraula, la llibertat es també no ocupar el seient en el festí de la ignomínia, no anem a ocupar el seient de la ignomínia, no volem això, som persones lliures, no som bous mansos ni tampoc anem a participar en açò. La tristesa ens corromp com a éssers humans, ens enterboleix i ens danya, l'alegria però, sempre enfonsa la por, no volem tindre por i no tenim por, som un riu que creix, som majoria, som alegria, som els xiquets i les xiquetes, som els iaios i les iaies, som les dones que cuidem en casa, som les persones, els homes que ajuden als demés, visca la gent decent d'aquest país, visca el Poble!
Un país sols es posa en peu si es posa en peu la seua gent, sou la nostra gent vingueu d'on vingueu, mà estesa i mà estesa avui i un agraïment als que haveu marxat amb nosaltres i abans confiareu amb el PP o abans confiareu amb el PSOE o estàveu en casa resignats, no importa d'on vingueu no importa d'on venim, importa cap on caminem i caminem cap a un país just, cap a un país amb sobirania, cap a un país de ciutadans i ciutadanes i no de servents que tenen por al dia de demà.

Hi ha un comentari que a dia d'avui és possiblement el més repetit entre la gent, en el carrer, en les estacions, en els transports, el comentari que segurament més escoltem: no ens falleu. Nosaltres no anem a fallar, perquè hem donat un pas al front per a deixar-nos la pell, per a deixar-nos les energies i posar lo millor de nosaltres mateixa, però els pobles dignes i orgullosos confien en si mateixa, no ens fallem, som nosaltres els que no ens tenim que fallar. Avui aquí en la Porta del Sol el 31 de gener, el primer dia de l'any del canvi, prometem no fallar-nos fins a recuperar el nostre país, fins a conquistar les institucions, treure d'elles a la màfia i posar-les al servici de la gent decent.

Què bonic, què bonic es veure a la gent fent història. És emocionant veure a un poble somriure en la Porta del Sol, un poble amb veu de gegant que demana canvi, justícia social i democràcia. Veiem aquí gent digna, veiem aquí l'esperança de construir entre tots un futur millor, veiem aquí somniadors.

Hi ha que somniar, però somniem prenent-nos molt seriosament els nostres somnis. Avui somniem un país millor, però no hem omplert la Porta del Sol per a somniar, sinó per a fer els nostres somnis realitat en 2015, els somnis hi ha que empentar-los i aquest any anem a treballar per a que el canvi polític arribe, aquest any comencem una cosa nova, aquest any és l'any del canvi i anem a guanyar les eleccions al Partit Popular.

Hi ha que somniar i nosaltres somniem, però ens prenem molt seriosament els nostres somnis, Atenes, Europa, gener de 2015 any del canvi, el vent del canvi comença a bufar en Europa. Menys d'una setmana de nou govern en Grècia: electricitat gratuïta per a 300.000 famílies que no la podien pagar, suspensió dels processos de privatització en ports, de la companyia pública d'electricitat i de 14 aeroports, recuperació de la cobertura sanitària per a tots els ciutadans, reconeixement de la nacionalitat grega per a tots els xiquets independentment del color de la seua pell, readmissió dels mestres acomiadats, retirada immediata de les tanques que separaven el Parlament del poble i, a demés, un primer ministre que no necessita jurar amb corbata i que el seu primer acte simbòlic és homenatjar als herois de la resistència front a l'ocupació de l'Alemanya nazi. Qui deia que no es pot? Qui deia que un govern no pot canviar coses?

Sols quan els de baix volen i els de dalt no poden s'obri la possibilitat del canvi. Al canvi els de dalt l'anomenen experiment i caos, els de baix l'anomenem democràcia. Avui no estem aquí per a protestar, estem aquí perquè sabem que el moment es ara.

Somniem, però ens prenem molt seriosament els nostres somnis. La tasca que tenim davant la van a dur a terme els ciutadans que volen canvi, els ciutadans que volen un país millor. I somniem si, però somniem seriosament amb un país on els que s'han vist obligats a anar-se'n puguen treure un bitllet de tornada, un país on els que volen tirar endavant un projecte ho puguen fer sense tindre que dependre dels bancs, un país on accedir a un habitatge no siga un calvari de per vida, un país on no es cobren salaris de misèria, un país on existisquen polítiques que vacunen contra l'exclusió i la pobresa, avui diem a eixos aristòcrates arrogants, a eixa casta que insulta i menteix, LA LLIBERTAT I LA IGUALTAT TRIOMFARAN.

Madrid, Europa, 31 de gener de 2015, PODEM SOMNIAR, PODEM VÈNCER.

Cercle Podem Cullera
Més ...
600 NOVES PLACES PER A PROFESSORS, NI UNA PER A VALENCIÀ
2015-01-31 23:54:00 - Col.laboradors Particulars
Está publicació es pot Llegir 600 NOVES PLACES PER A PROFESSORS, NI UNA PER A VALENCIÀ
El secrecretari de Joventut de Compromís per Cullera critica en el seu últim article d'opinió la mancança de convocatoria per part del Consell de noves places de professorat de valencià.


Este és el gran amor per la llengua que el govern d’Alberto Fabra diu que té, però per a nosaltres és una burla de molt mal gust el fet que de sis-centes noves places de professorat de primària i secundària que convoca el Consell, cap, cap ni una, estiga destinada a professors de valencià.

N’hi ha 196 de professorat d’anglés, quasi una tercera part, però cap de valencià. Este és el gran amor per la llengua del nostre País que diu el PP que té!

Amb maniobres com esta, l’únic que aconseguirà el PP serà retardar uns mesos el normal funcionament de l’ensenyament públic valencià. Perquè ja pot imaginar que, d’una forma o d’una altra, el nou govern valencià que surgisca de les urnes a partir del proper mes de maig, articularà formes per a cobrir les necessitats pedagògiques en la matèria de valencià, per més entrebancs que ells hagen deixat preparats.

A més,  com han indicat tots els sindicats del sector educatiu, esta oferta de 600 places és totalment insuficient i condemna a milers de professores i professors de valencià a l’emigració. Són moltíssimes persones les que any rere any, després d’acabar els seus estudis, es veuen obligades a emigrar a Catalunya i a les Illes Balears per a poder treballar com a professors de llengua i literatura.

A les persones i als partits se’ls ha de jutjar no pel que diuen, sinó pel que fan. I el PP, mentre s’omple la boca de valenciania i assegura que destina el 90 % del pressupost de la Generalitat Valencana a despesa social, en la pràctica es dedica a ignorar la necessitat de professorat per a cobrir no només l’assignatura de valencià, sinó totes les assignatures. 

Un exemple més, per si en faltava algun, de la hipocresia del PP, un partit que diu que és valencianista i té de president de la màxima institució d’autogovern del Poble Valencià un home, el President Fabra, que és incapaç de dir ni una sola paraula en valencià en cap de les seues intervencions públiques.

Molta corbata, però molt poca vergonya.
Marc Joan i Corihuela
Secretari de Joventut - Compromís per Cullera
Més ...
TRES ANYS SENSE TELECULLERA
2015-01-25 17:07:00 - Col.laboradors Particulars
Está publicació es pot Llegir TRES ANYS SENSE TELECULLERA
Article d'opinió del periodista i extreballador de Tele #Cullera, Joan Gimeno i Martín.
Hui fa tres anys del tancament de TeleCullera. Una televisió local que va nàixer amb l’objectiu de ser “La veu del poble”. Un mitjà de comunicació vertebrador de la vida pública local. Un mitjà en valencià, amb producció pròpia i que va servir durant més de 14 anys per a ser la veu de tots els col·lectius locals. Moltes veïnes i veïns de la ciutat varen conèixer molts dels esdeveniments que es produïen a Cullera gràcies a la tasca divulgativa de TeleCullera, una televisió local de tots i on tots els ciutadans tenien veu pròpia. Des de la televisió local TeleCullera es va anar creixent, a poc a poc. Des dels seus inicis anaren incorporant-se treballadors, i es va anar ampliant la programació, arribant a fer fins a 4 hores de producció pròpia, d’una excel·lent qualitat. Un treball en el que tots els ciutadans podien posar la seua aportació. Tertúlies, debats, entrevistes, notícies, concerts, directes, falles, Festes Majors, setmana Santa, Nadal, estiu,… tot tenia cabuda i tot gràcies a un excel·lent grup de professionals que ho donaven tot per tal d’informar a la gent del poble. Uns inicis en la Casa de la Cultura, sense a penes mitjans, però que eixa mancança es veia traduïda amb molta voluntat per part dels components de la plantilla de Tele Cullera. D’allí, els estudis de la televisió local es traslladaren a un gran magatzem a l’altra part del riu. Semblava que la llunyania de la mateixa ciutat faria que la gent es desvinculara de TeleCullera, però va estar al contrari. Els col·lectius locals començaren a vore la necessitat de tindre una televisió pròpia, on tots tingueren la seua veu. I la gent es va bolcar en un projecte atractiu. Cada temporada amb programes i programació nova. Moltes vegades sense mitjans, però amb molta imaginació per part dels i les treballadors/es. Les societats musicals, les falles, les confraries, els clubs esportius, les mestresses de casa, tot tipus d’associacions sabien que Tele Cullera es feia ressò dels seus actes, primer anunciant-los i després fent el corresponent seguiment. Un mitjà que va ser utilitzat per tots i cadascun dels partits polítics de la nostra ciutat, però que després ells mateixos deixaren morir pel seu propi pes. Analitzant ara, amb el pas del temps, no es pot dir una altra cosa que a Cullera s’ha perdut l’oportunitat històrica de tindre un mitjà de comunicació local, plural, vertebrador i en valencià. Molta gent es va manifestar a molts llocs i ací també, gent de Cullera, pel tancament de Canal 9 – RTVV, però no va haver en cap moment cap concentració per defensar la televisió del poble. Una llàstima. Per cert,  gràcies al treball de tota la gent que va passar al llarg de tots eixos anys per TELE CULLERA, hi ha un arxiu audiovisual de més de 5000 cintes i DVD’s, que no han passat a formar part de l’arxiu municipal, però que són part viva de la història més recent d’este poble. No se sap massa bé on està tot eixe arxiu audiovisual, ni en quin estat, ni per què la gent no el pot consultar, o aconseguir còpies d’una part de les seues vides…
Una història que va estar escrita amb majúscules, i que algú es va encarregar de tancar un 25 de gener amb nocturnitat i traïdoria, simplement perquè no volia que el poble estiguera assabentat del que passava. Ara, com venen eleccions diuen que es farà una nova televisió… qui sap… pot ser que sí o pot ser que no.


Més ...
DIETES MIRACULOSES. ARTICLE DE LA NUTRICIONISTA LAIA PÉREZ
2015-01-10 19:12:00 - Col.laboradors Particulars
Está publicació es pot Llegir DIETES MIRACULOSES. ARTICLE DE LA NUTRICIONISTA LAIA PÉREZ

Amb l’arribada de l’any nou i la fi de les vacances, també arriben les ganes de perdre el pes recuperat durant estes vacances, en este context apareixen noves dietes, conegudes com a dietes miraculoses i que són perilloses per a la salut. Poden provocar carències nutricionals al prohibir alguns aliments i eliminar fonts de nutrients. Generen estrés en el cos al elevar els nivells de cortisol, sobre tot, si són altament restrictives i hipocalòriques. A més al ser rígides i poc flexibles augmenten el risc de causar estrés. Poden alterar el metabolisme al restringir considerablement la ingesta de calories i per això hi ha un elevat risc d’efecte rebot, es a dir, la recuperació del pes perdut al finalitzar la dieta. A més, no consideren els nostres objectius, necessitats ni gustos o preferències, per tant són dietes despersonalitzades, universals i no apropiades a cadascú de nosaltres.  No són sostenibles en el temps, sino que són propostes temporals, per això augmenten les probabilitats de sofrir un efecte rebot, i ni solen considerar ni incluir l’exercici físic. D'altra banda, no són apetitoses, sino que solen posar de mal humor a causa de les restriccions i la falta d’energia. No consideren el factor social de l’alimentació, es a dir, és molt difícil compartir un menjar amb familiars i amics a causa de les característiques i restriccions que imposen i no ensenyen a menjar, ni modifiquen els mals hàbits ni fomenten la pèrdua de pes saludable, per a millorar la qualitat de vida de l’organisme. Per sort, són fàcilment identificables ja que tenen característiques en comú: Prometen resultats ràpids i sorprennents. Prohibixen el consumir d’un aliment o grup d’aliments. Contenen afirmacions que contradiuen als colectius sanitaris. Inclouen testimonis sense documentar per a aportar credibilitat. Es poden auto-administrar o implementar sense la participació de sanitaris qualificats. Contenen un llistat d’aliments bons i dolents. Exageren o distorsionen la realitat científica d’un nutrient o aliment. Inclouen o es basen en el consum de preparats que ven qui promou el tractament dietètic, que normalment tenen un cost molt elevat si el comparem amb el valor econòmic d’obtindre els mteixos resultats menjant aliments comuns. A més ens afirmen que el producte és segur, ja que és natural. Garanteixen el resultats o prometen “tornar els diners” si no funciona.  Recomanacions basades en un únic estudi, o en estudis amb poques persones durant un espai de temps curt. Per tots estos motius si us decidiu a fer una dieta poseu-vos en mans de personal sanitari qualificat per tal de millorar la salut al mateix temps que perdeu salut.

Més ...
D'ESQUERRES O DE DRETES
2014-12-12 10:35:00 - Col.laboradors Particulars
Está publicació es pot Llegir D'ESQUERRES O DE DRETES
Article d'opinió de Xavier Sanjuan
Podemos no necessita situar-se en l'espectre polític d'esquerra o dreta, aquest eix és mentida, durant el règim polític del 78 aquesta distinció ha servit per a que dos partits que són fonamentalment el mateix facen torns en el govern, on canvien les cares però res hi canvia, alhora que ha servit per a mantindre les altres opcions, les opcions que no volen seguir-li el joc al poder econòmic, sense opcions de governar.

Un nou partit d'esquerres pot aconseguir un 5% dels vots, com a molt; un front comú amb tots els partits d'esquerres pot aconseguir un 10 o un 15% dels vots, en els millors dels casos; però això de poc ens serveix, necessitem per tant anar més enllà. Deixar de banda els plantejaments ideològics complexos, posar els peus enterra i buscar els màxims punts en comú entre el major nombre de gent possible, intentar representar doncs, eixe 90% de la població que hom es pregunta on està, que fa, que opina, per què ha consentit aquest règim. 

La Unitat Popular es per tant l'instrument més idoni per a que la majoria social puga assolir el poder polític d'aquest Estat, arrabassant-li'l a la casta la qual no ens representa i atorgant-li el poder al poble, a la ciutadania, a les assemblees, perquè en el poder popular resideix sempre l'última paraula. Perquè la història es nostra i la fan els pobles.

El règim del 78 consolidà un sistema tornista en el govern, que és el millor mètode del que disposa l'oligarquia per a blindar els seus privilegis, d'aquesta manera s'aconsegueix que les úniques dues opcions de govern siguen bàsicament el mateix i que els seus interessos no es vegen afectats. Aleshores, que més dona que siguen d'esquerres o de dretes, si alhora de privatitzar empreses públiques de sectors estratègics estan ambdós igualment d'acord, o alhora de passar a formar part dels consells d'administració de les empreses que ells mateixa han privatitzat no tenen massa dificultats en posar-se d'acord entre ells, ja que el pastís es gran i hi ha per a tots. Que més dona doncs, que siguen d'esquerres o de dretes, si ambdós estan igualment subjugats a les polítiques austericides de la troika, que més dona, si a cap d'ells els tremola el pols alhora d'aprovar reformes laborals que aniquilen les conquestes dels treballadors i condemnen a una gran part de la població a la precarietat laboral o directament a l'exclusió social, quina diferència hi ha, si les retallades als serveis socials les apliquen igualment.

Nosaltres no som ni de esquerres ni de dretes, som el poble i a ell ens devem. Ja els agradaria a la casta tindre'ns encasellats en un lloc determinat de l'espectre polític, esquerra, centre, extrema esquerra; molt bé, que voleu un 15% dels vots, val, tots vostres; això seria per a ells extremadament còmode, o és que ens anem a equivocar a estes altures... Més divertit és encara quan es parla d'ideologia, que si socialdemòcrata, que si liberal o demòcrata cristià, però que més dona, si sou el mateix! Nosaltres no anem a seguir-los el joc, no volem un determinat nínxol de vots, a nosaltres no ens alimenten molles, nosaltres volem el pa sencer. 

No necessitem banderes inacabables, la nostra bandera són totes aquelles persones dignes i decents amb dret a somriure Podem, per a que onege l'alegria. 

Aquesta vegada no es tracta de canviar un president, sinó de que siga el poble qui construïsca un país ben diferent. Tots vingueu-se a ajuntar, tenim la porta oberta i la Unitat Popular es per a tot el qui vulga.

Xavi Sanjuan
Cercle Podem Cullera
Més ...
CONSELLS NUTRICIONALS PER ALS NADALS
2014-12-10 10:06:00 - Col.laboradors Particulars
Está publicació es pot Llegir CONSELLS NUTRICIONALS PER ALS NADALS
La nutricionista Laia Pérez ens dona uns consells per a gaudir del nadal sense guanyar pes
Els dinars i sopars que s’organitzen al voltant del Nadal i de l’any nou solen ser abundants i amb gran quantitat d’energia; en un sol sopar podem arribar a menjar 2500kcal quan la recomanació mitjana per a la población és de 2000kcal/dia. Esta energía ve dels aliments rics en sucres afegits i greixos saturats com en els dolços, les carns, les salses i també de les begudes alcohòliques  Açò pot portar a un augment de pes en pocs dies. Algunes recomanacions per a evitar aquest augment de pes són:

•Menjar lentament i mastegar bé els aliments.
•No arribar a l’hora de sopar o de dinar en dejú; així tindràs menys fam i podràs moderar el que menjes.
•Moderar les quantitats de menjar.
•Controlar el consum de dolços, sobretot els díes que no són festius.
•No menjar les sobres el día següent, es millor congerlar-les i menjar-les altre dia.
•No fer un día de dejú després de un gran menjar, és preferible, menjar alguna cosa lleugera, ja que el dejú disminuix el consum d’energia del cos i per tant s’acumula més l’energia dels aliments.
•Aumentar l’activitat física, aprofitar els díes festius per a caminar, correr, fer bicicleta…
•Menjar com a postre fruites naturals, com la pinya que a més facilita la digestió
•Controla el consum d’alcohol i de refrescos, aporten molta energía; l’aigua, la cervessa sense alcohol o el vi són més saludables.
•Elimina els greixos saturats (greixos d’orige animal), cuina amb oli d’oliva i no amb mantequilla o margarina.
•Consumeix fibra, que ajuda a eliminar l’excés de greix i colesterol consumit
•Modera el consum de salses.

Més ...
LES LLEGUMS, ARTICLE DE LA DIETISTA LAIA PÉREZ RICO
2014-10-31 12:56:00 - Col.laboradors Particulars
Está publicació es pot Llegir LES LLEGUMS, ARTICLE DE LA DIETISTA LAIA PÉREZ RICO
Nou article amb consells sobre salut alimentària de la nostra col.laboradora
Fa uns anys eren la base de la dieta mediterrània, però amb el temps han anat ocupant un discret segon lloc en l’alimentació familiar. Avui tenen una immerescuda fama d’aliments calòrics, però no ho són. Temps enrere, i perquè el desgast calòric era major que el d’ara, es consumien en guisats que incloïen més greix, però actualment podem triar com menjar-les. Pots preparar amanides fredes o templades combinades amb altres aliments i vinagretes suaus o amb oli d’oliva i herbes aromàtiques.

Llentilles: són riques en proteïnes vegetals i fibra. També contenen vitamines B1, B2 i B6, cinc, seleni i molt de ferro. Per absorbir millor el ferro s’han de combinar amb un àcid, com el suc de taronja o pomelo, afegir llima o vinagre o prendre una fruita àcida com les taronjes o el kiwi com a postre.

Cigrons: destaquen pel seu contingut en folats, vitamines B1 i B2, magnesi, calci, sodi, ferro i cinc. No s’aconsella combinar-los amb bledes o espinacs ja que alguns dels components d’estos poden disminuir l’absorció del calci.

Fesols: són rics en fibra, potassi i ferro. Per a que siguen més digestius, posa’ls en remull durant 12 hores, després canvia l’aigua i introdueix-los a la cassola en aigua freda.
Faves: Poden comsumir-se fresques o seques. Per a evitar els gasos, convé condimentar-les amb comí o anís.

Pésols: Contenen més sucre que altres llegums, especialment si es consumeixen frescos, i més vitamines, sobretot la C, que es perden al secar-se.

Soja: És rica en isoflavones, que actúen reduint algunes manifestacions molestes de la menopausa. Si s’està tractant un càncer de mama a base de tamoxifé no deuen prendre’s.
Si com a postre prenem un iogurt reduirem els gasos que els llegums solen ocasionar.
El pomelo, que hem anomenat abans, no s’ha de prendre si consumim medicaments per a rebaixar el colesterol.

Tots aquests llegums combinats amb arròs aporten proteïna de la mateixa qualitat que la carn, el peix o els ous, amb l’avantatge de que al ser d’origen vegetal no contenen colesterol. Són molt utilitzades pels vegetarians per aquest aport proteic d’origen vegetal.

Més ...
COM PARLAR ALS XIQUETS DE L'OBESITAT
2014-09-22 20:16:00 - Col.laboradors Particulars
Está publicació es pot Llegir COM PARLAR ALS XIQUETS DE L'OBESITAT
Columna de la dietista i col.laboradora de Cullera TV Laia Pérez Rico
Cada vegada hi ha més xiquets amb sobrepes i obesitat. És una trista realitat que hem d’afrontar i a la qual li hem de donar solucions. Si el teu fill es troba en esta situació és important que sàpigues com encarar amb afecte una comunicación eficaç entre vosaltres

Sigues un exemple
Els xiquets imiten tot el que veuen, ho retenen i ho copien. Si veuen els seus pares menjar massa o triar aliments greixosos i poc nutritius, ells també ho faran. A l’igual que si a casa es menja molta fruita i verdura tindran una major tendència a decantar-se per estos tipus d’aliments

No els culpabilitzes. Reforça la seua autoestima
Segurament el teu fill ja es senta mal pel seu pes, així que no li ho recordes i menys de forma negativa. Fes-li veure la realitat, però a través de l’afecte, la comprensió i la protecció.
Que senta que la seua família és una pinya. Fes que el teu fill es senta recolzat que tots estiguen amb ell ajudant-lo. Concentreu-vos tots en un mateix objectiu: que el xiquet perda pes i aprenga a menjar equilibradament.

Fes-lo responsable de la situació
Encara que no ha assolit la maduresa completa, és positiu que el xiquet entenga i siga conscient que ha de fer-se responsable de la situació. Però sense oblidar que és un xiquet, per la qual hem d’adaptar la situació a la seua edat.

Està comprovat que els hàbits adquirits a la infantesa ens marquen en la nostra edat adulta. Si fomentem que els nostres fills aprenguen uns correctes hàbits d’alimentació i d’activitat física des de petits serà la millor inversió que podem fer per a la seua futura salut.

Més ...
Veure Anteriors
Actualitat | Informació | Televisió Cullera | Noticies | Col·lectius | Opinió