Está publicació es pot Llegir CULLERA CELEBRA EL II FESTIVAL DE BANDES DE CORNETES I TAMBORS
L'encontre ha estat organitzat per la banda cullerenca, ESCUDAM amb l'objectiu de recuperar l'antic festival de Cornetes i Tambors que es feia a Cullera per Festes Majors.
%descrip%
Cullera va ser ahir l'escenari del 2n Festival de Bandes de Cornetes i Tambors, “Ciutat de Cullera", organitzat per l'Associació Cullerenca d'Amics de Música de Marxa, més coneguda com ESCUDAM.
L'encontre ha estat organitzat per la banda cullerenca amb l'objectiu de recuperar l'antic festival de Cornetes i Tambors que es feia a Cullera per Festes Majors.
Els membres de l'ESCUDAM han treballat de valent pertal que el festival es convertisca en una activitat consolidada i un important referent en Festes Majors.
En el segon encontre han participat 5 bandes totes elles amants de la música de marxa, afició que sembla que poc a poc va recuperant-se.
Puntuals les 5 bandes invitades, la de Cornetes i Tambors de Mislata, l'Agrupació de Cornestes i Tambors de Morvedre, la Banda de Cornetes i Tambors Nostra Senyora del Rosari d'Alberic, la Banda Cornetes i Tambors Mare Nostrum de Quart de poblet i la Banda de Cornetes, Tambors i Gaites Tres forques, es col·locaven amb els seus estendard al final del carrer de riu per tal de desfilar fins la Casa Consitorial. Tancava el desfile l'Escudam de Cullera. 
D'altra banda els temes i les marxes que toquen les agrupacions van ser ben diferents algunes es fan servir d'intruments de bandes, com ara, trompetes i trombons, per a interpretar les marxes.
Altres agrupacions treballen per donar-li a la banda un caire més valencià introduint les dolçaines, amb la qual cosa s'aconseguix donar un toc molt popular a la vegada que original.
En acabar la desfilada, les agrupacions van interpretar temes al recinte del mercat davant l'atenta mirada de nombrosos cullerencs que van voler seguir el repertori.
L'ESCUDAM de Cullera és una agrupació molt activa. Els amants de la música de marxa asseguren que encontres com el de Cullera son molt positius perquè les bandes aprenen una de l'altra.
En definitiva, esta segona edició del festival ha estat un éxit, els de l'Escudam ja pensen en portar a Cullera un tercer encontre.

2013-04-15 20:25:00
A+
A-
Publicat per Cullera TV el 2013-04-15 20:25:00