Está publicació es pot Llegir 30.000 PERSONES PARTICIPEN A LA XXIX TROBADA D'ESCOLES EN VALENCIÀ
La trobada se celebrà a Corbera i comptà amb la participació de dos col.legis cullerencs, Doctor Alemany i Lluís Vives
%descrip%
La 29 Trobada de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera tingué lloc ahir  a Corbera. El Col.legi públic El Castell d'esta localitat ha sigut el responsable enguany d'organitzar la Trobada  a la nostra comarca.

La Trobada d'escoles en valencià ha comptat amb vora un centenar de tallers o paradetes organitzats per diferents centre educatius i altres entitats acompanyades per múltiples activitats lúdic-esportives que han tingut una gran acollida entre les poblacions de les diferents localitats de la Ribera que han respost amb una important participació que l'organització xifra al voltant de les 30.000 persones.

Dos col.legis de Cullera, el Lluís Vives i el Doctor Alemany, han participat activament en esta trobada. El poble de Corbera s'ha bolcat en l'organització d'esta trobada i tots han volgut participar d'una o altra manera
.
Les Trobades han tingut enguany com a eslògan LA NOSTRA ESCOLA, una manera de reafirmar que, ara per ara, l’únic model de plurilingüisme viable que pot garantir qualitat educativa i tirar endavant dins dels sistema educatiu valencià es el model proposat per Escola Valenciana, un model que es nodria de l’experiència de 30 anys de programes bilingües, en què el valencià havia estat la llengua vehicular. 

Així, el president de la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en valencià de la Ribera, Joan Cortés, cridà l’atenció sobre les intencions de la Conselleria d’Educació de “suprimir 75 línies en valencià”, al seu discurs reivindicà el paper d'Escola Valenciana i  va advertir els presents perquè “no ens furten el futur”.
A la Trobada de Corbera han assistit enguany diputats, alcaldes, regidors i dirigents de les forces progressistes de la comarca com Joan, Baldoví, Francesc Signes o l'alcalde de Corbera Jordi Vicedo. Alginet serà la seu de la pròxima edició de la Trobada d'Escoles en Valencià en 2015


2014-04-07 20:38:00
A+
A-
Publicat per Cullera TV el 2014-04-07 20:38:00