Está publicació es pot Llegir CIUTADANS CULLERA EN LA SOLTA D'AIGÜES ALS ARROSSARS
VÍDEO: el partit aprofità l'inici de la campanya arrossera per presentar les seues propostes en matèria d'agricultura medi ambient i aigua
%descrip%
ahir començà la solta d'aigües dels arrossars de Cullera mitjançant l'obertura de les comportes al  Cano del Cebollar amb la participació de José Palacios candidat a l'Alcaldia de Cullera per Ciutadans Cullera. La Inundació és una autèntica joia de la cultura i el patrimoni immaterial del Mediterrani i que significa l'arribada de la riquesa i la fertilitat provocada per la inundació de la terra d'al·luvió de la ribera del Xuquer per a la plantació de l'arròs, una tradició mil·lenària i que té en L'Assut del Rei de Cullera la pedra angular del sistema de regadiu medieval que es remunta al SXIII.

Jose Palacios va agrair la possibilitat de protagonitzar este acte i al mateix temps va lamentar l'abandó d'una joia cultural tan singular i atractiva i va fet públic el seu compromís de fer de la inundació una data especial en el calendari de Cullera.

Amb motiu de la participació en este acte José Palacios i Jose Polo Numero 17 de la llista electoral de Cs Cullera van fer públiques les propostes del programa electoral en relació a la situació del camp i el mitjà natural en el terme de Cullera.

Segons palacios, l'entorn natural de Cullera és un vergel abandonat pels seus successius governs municipals. Cullera necessita urgentment paralitzar la degradació del seu entorn natural i paisatgístic recuperant per al seu terme municipal la bellesa dels seus arrossars, la desembocadura del Xuquer, L'Estany, L'Horta d'Al·luvió, sense oblidar l'espectacular Badia de Cullera un dels aparadors paisatgístics més espectaculars de la Comunitat Valenciana gestionat sense idees ni talent.

Anys de "pelotazos"  immobiliaris , PAI's de ciència ficció i saturació urbanística han fet molt dany al paisatge i les finances de Cullera, però, segons Ciutadans Cullera  encara som a temps de reaccionar si tornem la mirada amb orgull sobre la nostra agricultura tradicional de qualitat i engeguem un pla per a explotar les excel·lents condicions naturals, ambientals i paisatgístiques de Cullera.

En eixe context, en primer lloc, Ciutadans Cullera es proposa crear una marca de qualitatper als productes de Cullera que permeta reconèixer i explotar la qualitat dels productes elaborats en les riques terres del terme municipal, a partir de la qual es puga dissenyar tot un ambiciós pla d'actuacions per a la promoció i comercialització dels productes agrícoles de Cullera que permeta recuperar la rendibilitat i riquesa del sector.

Entre les principals proposta de Ciutadans en aquest camp, destacala posada en marxa d'un mercat de proximitat, el mecat outler dels productes del camp de Cullera que integre l'exposició i comercialització dels productes de l'horta i el camp, juntament amb diferents accions d'animació i informació nutricional dirigides als més xicotets i màrqueting de producte per a donar a conèixer als veïns i visitants de la ciutat la qualitats dels productes naturals de Cullera. Juntament amb la promoció dels productes del camp l'objectiu de Ciutadans Cullera és impulsar la cultura gastronòmica del Km 0 com un valor singular de la nostra gastronomia i com a atractiu turístic de la ciutat i culminar l'engegada de la Ruta de l'Arròs com un producte turístic experiencial de primeríssima qualitat que ha de generar noves possibilitats d'explotació i incentius per al sector agrícola.

Totes estes mesures, afirma Ciutadans,  haurien de ser el punt de partida una profunda reconversió agrària, la gran assignatura pendent per a potenciar la productivitat i rendibilitat de l'agricultura de Cullera i que permeta recuperar l'atractiu del camp per als més joves.

Un altre dels camps d'actuació prioritària ha de ser segons José Palacios la desembocadura del Xuquer i l'activitat pesquera de Cullera la promoció de la qual, comercialització i explotació turística ha de plantejar-se en els mateixos termes que els plantejats per al sector agrícola. 

El turisme actiu i el senderisme, el cicle-turisme o els esports nàutics i el submarinisme formaren part de les prioritats d'actuació del govern que pretén encapçalar Ciutadans Cullera les possibilitats del qual d'explotació hauran d'incorporar-se al Pla Integral del Turisme de Cullera

Eneste context i en relació al debat sobre quin ha de ser la relació entre l'activitat turística i el mitjà natural, per a Ciutadans Cullera, és necessari comprendre que el Turisme no pot ser una fi en si mateix ni una activitat depredadora del seu entorn, molt al contrari l'atractiu turístic solament pot ser el resultat de l'adequada gestió del patrimoni cultural, natural i històric del territori. 2015-05-06 20:38:00
A+
A-
Publicat per Cullera TV el 2015-05-06 20:38:00