Está publicació es pot Llegir LES FALLES DE CULLERA REMATEN HUI LA PLANTÀ DELS SEUS MONUMENTS
Els 30 monuments grans i infantils de les comissions cullerenques deuen lluir plantats abans d'acabar el dia 16 perquè el 17 siguen avaluats pel jurat
%descrip%
L'Oratge ha permés que les plantaes dels monuments fallers a Cullera hagen transcorregut sense cap incident, l'aire ha amainat i ha facilitat molt la tasca als artistes fallers que dies enrere han patit a altres localitats a causa del vent. 

A Cullera el dia oficial de la plantà i quan han d'estar tots els monuments a punt és el 16, ja que al dia següent el jurat els avaluarà. Enguany les falles de la secció especial, Taüt, Sant Antoni, Raval i Passeig han avançat molt prompte les seues plantaes i el divendres 15 a la vesprada ja presentaven pràcticament els seues ninots centrals col.locats. En monuments que alcen quasi 20 metres és molt important el treball que es realitza al taller perquè encaixen tots els elements a la perfecció, altre detall important és saber jugar amb les contrapesos, si el disseny està ben estudiat el treball amb la grua seà molt més senzill. 

Els monuments més grans tenen una composició més arriscada i solen comportar una major complexitat per plantar-los, el recolzament amb la grua comença des del minut zero i fianlitza quan el monument ja està pràcticament acabat de plantar ja que els ninots principals acostumen a situar-se vàrios metres sobre el sol per atorgar-li l'espectacularitat que després els permetrà aocnseguir un millor premi o la millor crítica del públic.

Alfredo Bayona, l'artista que ha plantat a Cullera les falles de La Taüt i el Port es mostrava molt satisfet amb els monuments d'enguany i com ha transcorregut la plantà. 

Les falles mitjanes i les més menudes com ara les de secció primera i segona han esperat moltes d'elles al dia 16 per dur a terme la plantà del monument, si bé moltes el dia abans ja estan transportant les diferents peces des del taller. 

La plantà d'estos monuments és més senzilla però els artistes aprofiten fins l'últim minut per què cada detall des del ninot central fins el més insignificant de la base quede perfecte. Les falles de Cullera es caracteritzen per estar ben rematades, les més grans com les mitjanes i xicotetes presenten un aspecte impecable, estan ben acabades i lluixen com la que més i açò també és un aspecte impotant per als artistes.

Els artistes fallers reconeixen que estos monuments més reduïts impliquen una menor preocupació el dia de la plantà ja que no han de patir tant amb el treball de la grua i encaixant les peces però agraixen la col.laboració de tots els fallers que sol ser a Cullera una nota molt positiva ja que tota la falla s'implica.

Esta nit tots els monuments de Cullera estan ja plantats perquè demà dia 17 siguen jutjats amb millor o pitjor encert.2013-03-16 21:45:00
A+
A-
Publicat per Cullera TV el 2013-03-16 21:45:00